"На Новом Зеланду је било среће, сада је нема"!

". . . То мора да се заслужи, али ови момци су је и сада заслужили"!

Фудбал 22.06.2017 | 18:45
"На Новом Зеланду је било среће, сада је нема"!
Још Шпанија и вероватни растанак.

Млада (У21) репрезентација Србије у петак ће играти за заиста тешко остварив останак у Пољској, на Европском првенству, јер би само сензацијом са тренутним бодом, уз евентуална три против Шпаније, могла да избегне елиминацију.

Селектор "орлића" Ненад Лалатовић каже да је сплет несрећних околности утицао на то да се његова екипа налази пред елиминацијом са ЕП, где после два кола на ЕП има само један бод, након пораза од Португалије (2:0) и ремија са Македонијом (2:2).

Чак и у случају победе, само би теорија нашем тиму могла да обезбеди пласман.

"На Новом Зеланду смо били прваци против САД и Бразила, имали смо среће, она мора да се заслужи, али ови момци су је и сада заслужили... Сетимо се стативе Живковића против Македонаца, могли смо за два минута да дођемо до потпуног преокрета, а то не може селекција која нема менталну снагу. Није их, ипак, срећа погледала, момцима не могу ништа да замерим", рекао је Лалатовић.

"За оно што ја хоћу треба време"

За сутрашњи меч "олићи" ће бити без суспендованих Марка Грујића и Радована Панкова, као и повређених Александра Чаврића и Милана Гајића, док је проблем са болом у нози у среду имао и штопер Вукашин Јовановић.

Србија је у баражу за прошли континентални шампионат избацила управо Шпанију, наневши јој пораз после дугог низа година.

"Тада су им сви остали, исти играчи, селектор, наставили су да раде и сада играју најбољи фудбал. Зашто? Зато што су са једним човеком дуго времена провели заједно. Данас сам ја селектор, сутра ће бити можда неко други, али тај човек мора да добије континуитет у раду јер без њега нема резултата. Нама је припао мало врућ кромпир, дошли смо да одрадимо ове три утакмице и јако је тешко било да се нешто мења. Не можеш то да урадиш из више разлога, атмосфере... За оно што ја хоћу треба време. Има ту неких ствари и ситуација које бих променио, али потребно је време".

Лалатовић је пред дуел са Шпанцима имао разговоре са стручним кадром УЕФА у циљу припрема материјала за потребе едукације младих тренера.

"Био је то веома добар, искрен разговор и морам да кажем да ми је драго оно што сам чуо када се ради о игри наше репрезентације. Добили смо похвале и речи 'Како сте играли у најмању руку заслужили сте четири бода'. И мени је јако битно да људи који су стручни виде како је Србија играла. Криво ми је, јер смо од пет шутева примили четири гола, а са друге стране направили најмање седам или осам стопостотних прилика. Против Македоније смо могли у првих 15 минута да постигнемо два или три гола и решимо меч, против Португалије имали зицер код 0:0", закључио је Лалатовић.

Утакмица између Србије и Шпаније игра се сутра од 20.45 на стадиону у Бидгошћу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар