Звездин ''Атомски мрав'' на радару Селтика!

Срђан Плавшић, крилни нападач Црвене звезде и младе репрезентације, поново се нашао на листи жеља менаџера Селтика Брендана Роџерса.

Фудбал 23.06.2017 | 16:00
Звездин ''Атомски мрав'' на радару Селтика!
Плавшић је опет на Селтиковом радару захваљујући добрим партијама на Европском првенству у Пољској за играче до 21 године.

Роџерс је тако обновио интересеовање за омаленог фудбалера, пошто је претходно слао скауте у Београд, на мечеве са Партизаном и Чукаричким.

Медији на Острву пренели су информацију да се шеф скаута Селтика Ли Конгертон спрема на пут за Бидгошћ када ће се ‘Орлови’ састати са Шпанијом, која је већ обезбедила пласман у полуфинале.

Црвена звезда је проценила да Плавшић, који због своје конституције и начина на који игра има надимак ‘Атомски мрав’, вреди 1.700.000 евра, а он је истакао да је спреман на трансфер у иностранство како би подигао своју каријеру на виши ниво.

Британски “Дејли рекорд” подсетио се да је Срђанов први клуб била Војводина, али да су му тамо рекли да је сувише мали за професионално бављење фудбалом. Он је 2012. почео каријеру у ЧСК из Челарева, две године касније потписао за суботички Спартак (имао само 17 година), да би после само једне сезоне на северу Земље заслужио позив ‘црвено-белих’.

Наступао је за селекције националног тима до 20 и 21 године, да би у Катару забележио деби и за А селекцију Србију.

Споменути лист додаје да због своје брзине и техничких могућности прави велике проблеме противничким одбранама, као и да је таленат за сналажење на малом простору наследио од оца Петра, који је био играч футсала. Истиче се и да поседује снажан ударац левом ногом, што је неколико пута доказао ове сезоне, постизавши голове ван казненог простора.

Плавшићу уговор истиче следећег лета, али је он неколико пута истицао да има намеру да пређе у неки инострани клуб.

“Сада сам спреман. Волео бих да останем у Црвеној звезди читав свој живот, али млади фудбалер не сме да проведе читаву каријеру у једном српском клубу. Мора да направи корак напред и оде у иностранство. Разговараћу са људима из клуба и својим менаџером о следећим корацима. Видећемо који клуб је за мене најбољи”, изјавио је пре првенства у Пољској.

Осим Селтика, за његове услуге заинтересовани су прашка Спарта, Базел и Бурсаспор.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар