Мари: А сад 10-12 сати тренинга и мало Пепа прасета!

Први тенисер света Енди Мари у својој колумни за ББЦ истакао је да није задовољан припремом за Вимблдон, али да има шансе на теренима Ол Ингланд клаба.

Тенис 22.06.2017 | 09:15
Мари: А сад 10-12 сати тренинга и мало Пепа прасета!
Мари је у уторак изгубио у првој рунди АТП турнира у Квинсу чиме је наставио са веома лошом формом од почетка године.

Бољи од њега био је Џордан Томпсон који је на турнир ушао као ‘срећни губитник’.

“Испадање у првој рунди у Квинсу не значи да не могу добро да одиграм на Вимблдону. Значи да ћу морати много да радим. Знао сам пре турнира да морам још много да напредујем како бих био на нивоу да се борим за велике титуле, али сам сигурно очекивао више од себе. Нисам једини који је доживео изненађујући пораз на трави – Роџер Федерер је изгубио на старту у Штутгарту, а Стан Вавринка и Милош Раонић су такође поражени у Квинсу у уторак”, написао је Мари за ББЦ.

Британац се потом осврнуо на то колико је важно имати добру припрему на подлози каква је трава.

“Трава је много другачија подлога и потребно је време како бисте се адаптирали, али сам претходних дана добро тренирао и провео много времена на терену, тако да нема оправдања. Услови у Квинсу су били нешто бржи него обично – било је топло, терени су били сувљи, што је значило брже услове. Ипак, имам довољно искуства да могу да се изборим са тим. Погледао сам мало меч Кокинакиса и Раонића, Аустралијанац је играо сјајно и показао неке изузетне потезе када је био у заостатку. Фелисијано Лопес је одличан на трави и одиграо је екстремно добро против Вавринке. Некада је само питање самопоуздања, ово је индивидуални спорт и овакви резултати су могући”.

Тога није било пред дуел са Томпсоном.

“Сазнао сам да играм против Џордана Томпсона неколико сати пре меча. Када сам завршио тренинг, видео сам на телефону да је заменио Аљажа Беденеа, који се повредио. На Гренд слему обично разговарам са тимом вече пре дуела, док на осталим турнирима, на којима се игра дан за даном, састанчимо сат и по пре почетка. То није био случај у уторак, нисам прошао план припреме меча са тимом, али на интернету можете наћи све, па смо погледали неке снимке његових партија. Три или четири сата је довољно да се спремите за наредног противника, некада немате ни толико”.

Он је ипак додао да сада има јасан циљ и зна шта треба да ради – напорни тренинзи како би се вратио на ниво на којем је био у другом делу прошле сезоне.

“Пораза у првом колу Квинса нисам имао много током каријере, али их је иначе било. Изгубио сам од Николаса Мауа 2012, слободно време искористио да одиграм неке егзибиције и потом стигао до финала Вимблдона. Сада је јасно да морам да се вратим на терен и тренирам, биће неких ситних промена у плановима јер је сваки дан изузетно важан – немам довољно мечева у ‘ногама’. Морам да радим 10 до 12 сати дневно”.

Нада се да ће бити времена да се посвети породици.

“Мање мечева значи више тренинга, тако да нећу много мењати свакодневни живот пре Вимблдона. Моја ћерка Софија обично заспи око 6.30, због чега обично морам да идем на тренинге веома рано, а сада се нећу враћати до касно. Драго ми је да спава увече, то је добра ствар, али онда не могу много да је виђам. Надам се да ћу имати шансе да успут погледам и Пепу прасета”, закључио је Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар