Паметни јорган који грије, хлади и сам се затеже!

Компанија „Смартдјувеи“ произвела је паметни јорган који се сам затеже и регулише температуру, тако да купци више неће морати да се откривају током ноћи кад им је вруће, или да краду покривач од партнера кад им је хладно.

Занимљивости 21.06.2017 | 12:47
Паметни јорган који грије, хлади и сам се затеже!
Јорган је повезан са контролором преко којег се регулише температура. Занимљиво је што истовремено може да греје једну половину, док се на другој страни кревета особа расхлађује.

Паметни јорган – сам се затеже, греје и хлади

Температура јоргана може да се регулише и помоћу апликције преко које купац једноставним командама „+“ или „-“ бира да ли жели да хладан или топао ваздух струји кроз покривач. Када дође јутро и купац устане из кревета, „смартдувет бриз“ ће се сам затегнути.

За нови модел прекривача, компанија је користила бешавни, ултралагани надувавајући чаршав који се налази унутар јоргана. Када се активира функција затезања прекривача, мали уређај испод кревета надувава главну ваздушну комору, враћајући јорган у првобитни положај. Мања мрежа ваздушних канала води рачуна о ваздуху, омогућавајући јоргану да се охлади без надувавања главне коморе. 

Из компаније тврде да њихов паметни јорган није добар само због удобности, већ и због мање знојења и спречавања размножавања гриња. „Смартдјувеи бриз“ је еколошки производ јер не морате да грејете или расхлађујете целу кућу да бисте имали жељену температуру током спавања.

Није познато када ће се паметни јорган наћи на светском тржишту, а његова цена биће 359 америчких долара.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар