Флорентино Перез - велики интервју о свему и свима...!

Роналдо, Мбапе, Донарума, Иско, Асенсио, Хамес, Мората. . . ! Председник Реала отворио душу пошто је добио нови мандат.

Фудбал 22.06.2017 | 23:00
Флорентино Перез - велики интервју о свему и свима...!
Флорентино Перез је јуче започео нови мандат на председничкој функцији Реал Мадрида. Укупно је 17 година први човек најпопуларнијег клуба на свету и за то време је успео да га учврсти на трону најмоћнијег. Са њим на челу, Реал је четири пута био првак Европе и последњих година успоставио  хегемонију у европском фудбалу.

Прво што је Перез урадио током новог мандата је било да испоштује јавност и армију навијача Реала који желе да се информишу о стању у свом клубу. Није изабрао саопштења и сличне налине комуникације, већ је као посетио најтиражнији спортски дневник на свету Марку и дао опширан интревју одговарајући на разна питања...  Без обзира што је у претходном периоду било трзавица на релацији са мадридским спортским дневником.  

„Изабран сам пре 17 година и од тада као да је прошао цео један живот. Тада нисмо били баш у најбољој економској сиутацији и могли смо да изгубимо привилегију да наши навијачи буду господари нашег клуба. Зато је мој најважнији задатак био да задржим све навијаче и финансијски стабилизујем клуб“.

Како сте успели да решите економску кризу?

„Променили смо начин функционисања стадиона Сантјаго Бернабеу. Ако доводиш велике играче, можеш да рачунаш на велике приходе и самим тим на довођење нових великих имена. Уместо што смо губили новац, почели смо да зарађујемо новац, економски смо се стабилизовали и дошли су и спортски успеси. Успели смо да постанемо најуспешнији клуб у Европи. Сада само усавршавамо систем јер су нам конкуренти многи економски моћни клубови каквих није било раније. Газде тих клубова имају много пара“.

Докле ћете бити председник?

„Све док ме навијаче желе и док имам снаге“.

Наравно, ударна тема ових дана је жеља Кристијана Роналда да напусти Реал Мадрид разочаран односом шпанских власти и медија према њему после афере о наводно неплаћеном порезу.

„Све што сам чуо о Кристијановој жељи да оде, чуо сам од медија. За то да одлази сазнао сам тако што су му сви које познајем послали Аболину насловну страну тог јутра“.

Перез је уверен у Роналдову невиност поводом оптужби да је утајио 15.000.000 евра неплаћеног пореза.

„Увек ћу бити на Кристијановој страни. Као спортисте и човека. Он је јако добра особа. Сигуран сам да је чист што се тиче пореза и да је у питању само неспоразум који ће бити решен пре или касније. Знам да су његови адвокати изашли са подацима и доставили порезницима све потребне папире. Проблеме са порезницима смо имали и и ја, и Реал Мадрид па смо победили на суду“.

Али штета је већ направљена...

„Знам само да је Кристијано јако љут због медијских навода. Разумем да човек његових квалитета и поштења не може да разуме овакве ствари. Претпоставка невиности уопште није узета у обзир од стране медија. Разочаран је како га неки третирају. Али његово разочарање нема везе са нама. Увек смо имали добар однос“.

Теоретичари завера сматрају да Роналдо прави притисак на Реал да му клуб плати порез.

„Знам да он не жели да му ми платимо порез. Чак и да му понудимо, сигуран сам да би он то одбио“.

Претходно је Лео Меси осуђен због утаје пореза. Да ли је ово покушај да се изједначе Меси и Кристијано?

„Не верујем да је Кристијано дошао под посебну лупу порезника јер је Меси раније осуђен“.

Неки сматрају да Реал треба да искористи ово и да прода Роналда за рекордну суму с обзиром да му је 32 године.

„Није ствар у новцу. Ако Роналдо жели да оде, неће бити поента да зарадимо новац. Уосталом, његова откупна клаузулу је милијарду евра што не може нико да плати. Никоме у клубу се не свиђа могућност да нас Кристијано напусти. Он је део наше историје, има исту вредност за Реал као Ди Стефано“.

Помиње се ПСЖ као најозбиљнији кандидат за куповину.

„Власник Пари Сен Жермена је мој пријатељ и није ме звао због Кристијана. Ниједан клуб ме није звао“.

Прича се да га Пепе наговара да оде у ПСЖ.

„Не верујем, Пепе је добар момак. Причао сам са Пепеовим менаџером Мендешом да му организујемо испраћај какав је заслужио“.

Перез дакле не жели да размишља о продаји...

„Он има уговор и играч је Реал Мадрида. Још нисмо причали, али хоћемо ускоро. Последњи пут смо разговарали после финала у Кардифу и тада још није било те афере са порезом. Сада не желим да му реметим концентрацију док је у репрезентацији. Неки медији су га представили као криминалца и донекле га разумем. У животу некада наиђу неке неочекиване ситуације са којима мораш да се носиш и нађеш решење. Све ово што се дешава са њим је чудно, али Кристијано је добар момак, причаћу са њим и видећемо шта се дешава“.

Да ли је Зидан разговарао са њим?

„Није истина“.  

Али шта ако је све тачно и ако је Роналдо заиста решио да оде из Мадрида?

„Све у животу може да се реши дијалогом. О Кристијану сам увек имао најбоље мишљење и видећемо како ће се све завршити“.

Да ли је Роналдо можда незадовољан и односом неких навијача у Мадриду који су му звиждали?

„На Бернабеу постоји група погрешних људи који звижде играчима. То је само мањина, али ако се настави, најбољи играчи у будућности неће желети да дођу код нас да им неко звижди“.

Поред Роналда, помињу се и одласци још неких играча попут Морате или Хамеса Родригеза.

„Желимо да задржимо цео тим за наредну сезону. Укључујући Морату и Хамеса Родригеза. Хамес је наш играч и одушевљени смо са њим. Никакве понуде за њега нсимо добили. А нико у клубу није рекао да жели да прода Морату, нити је играч долазио са тим захтевом. Зидан не жели да пусти ниједног битног играча. Одлази Коентрао који је близу потписа за Спортинг“.

Као наследници Роналда се помињу играчи попут Мбапеа, Дембелеа, Дибале...

„Рекао сам и раније, Мбапе је рођен да игра за Реал Мадрид, пратимо га одраније. Нисмо га потписали када је имао 16 година јер је био превише млад. Сигурно је да ће бити један од најбољих на свету. Као љубитељу фудбала, више ми се свиђа од Дибале и Дембелеа“.

Помиње се и долазак Ђанлуиђија Донаруме...

„Чини ми се ја момак јако перспективан. Сви на свету кажу да је сјајан голман који ће бити наследник Буфона. Наравно да га пратимо, али не могу да откријем детаље“.

Ову сезону је обележила и експлозија Марка Асенсија. Плашите ли се да не пукне под притиском великих очекивања у наредној сезони?

„Не, не, не! Асенсио врло добро зна какве су му могућности. Зна да може да буде најбољи на свету и да једног дана може да освоји Златну лопту. Има све предуслове да успе. Скроман је, вредан је и посвећен тиму. Сви саиграчи га попштују иако му је ово била тек прва сезона. Зидан је сјајно маневрисао са њим. Сваки пут када би Асенсио ушао у игру, урадио би нешто сјајно“.

Говорило се да га је у клуб са Мајорке довео Рафа Надал.

„Надал није препоручио Асенсија. Само сам га замолио да поприча са својим ујаком и да завршимо трансфер“.

Шта је са Кејлором Навасом? Неки кажу да ви инсистирате да га замените и да је свлачионица тражила да га задржите.

„Нико из тима није долазио да ме моли да задржим Кејлора Наваса“.

Реал је већ обезбедио потписе бразилског чуда Винисијуса Жуниора и Теа Ернандеза из Атлетика око којег се подигла велика прашина.

„Тео Ернандез ће бити велико појачање и сјајан леви бек. Имамо добар однос са Атлетиком, али ако играч не жели да игра код њих, жели код нас, онда је све јасно...“.

Да ли је много 45.000.00 евра за Винисијуса који има само 16 година?

„Винисијус вреди онолико колико данашње тржиште каже“.

Да ли сте пожелели некада да доведете Леа Месија у Реал?

„Наравно да сам желео Месија код нас, али он је продукт Ла Масије и никада нисмо покушали да га доведемо“.

Шта ћете први урадити у новом мандату?

„Прва ствар коју ћу урадити је да продужим уговор са Зиданом“.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар