На данашњи дан: Звезда шампион послије 17 година!

На данашњи дан 2015. прекинута је 13-годишња доминација Партизана!

Кошарка 18.06.2017 | 20:45
На данашњи дан: Звезда шампион послије 17 година!
Персија, Римско царство, Византија. Свакој империји једног дана дође крај. То се десило и са Партизановом кошаркашком империјом. Владали су црно-бели безмало 13 година домаћом кошаркашком лигом, а то је 2015. прекинула Црвена звезда. Те године, на данашњи дан, екипа Дејана Радоњића донела је овом клубу први домаћи шампионски трофеј још од 1998. године.

Финалну серију Суперлиге црвено-бели су решили у своју корист са 3:0, а последња победа дошла је 18. јуна када је Звезда као домаћин тријумфовала са 58:54.

На поменутој утакмици Звезда је сјајном одбраном у другом полувремену потпуно закључала све Партизанове офанзивне варијанте и свела црно-беле на само 17 поена у другом полувремену.

Јунаци тријумфа црвено-белих били су капитен Лука Митровић, Бранко Лазић и резервни центарМаик Цирбес. Сва тројица су погађала када је било најважније, односно када је Звезда стизала заостатак који је у једном тренутку износио и 10 поена. Немац је потврдио победу са линије пенала четири секунде пре краја.

На крају, Партизан је успео два минута пре истека времена да приђе на три поена минуса, али је брзоплетом игром у нападу упропастио и последњу наду да може до победе.