Макабијева листа жеља: Плаза, Спахија, Радоњић...

Гигант из Тел Авива у потрази за новим стручњаком!

Кошарка 20.06.2017 | 17:30
Макабијева листа жеља: Плаза, Спахија, Радоњић...
Покушај емисара Макабија да врате Дејвида Блата на клупу прошли су неочекивано лоше. Човек који је донео последњи европски пехар у витрине посрнулог израелског великана није успео да договори услове раскида сарадње са Дарушафаком, па ће у Истанбулу радити и наредне сезоне. С тим на уму, челници Макабија већ су саставили листу потенцијалних кандидата, а на њој се налазе три имена - Ђоан Плаза, Дејан Радоњић и Невен Спахија. 

Последњих дана име актуелног тренера Уникахе све се чешће доводи у везу с Макабијем. 

Плаза је напустио Малагу недавно, али само због одмора. Како се може чути он је пут Барселоне, где ће провести годишњи одмор, кренуо на свом мотору марке Харли Дејвидсон. И у дворану Мартин Карпена у срцу Андалузије не би требало да се враћа наредна два месеца. Додуше, сада постоји одређена шанса да се више и не врати у Малагу. Наиме, у његовом садашњем уговору постоји клаузула по којој би заинтересовани клубови могли да га откупе за 150.000 евра. Али, иста клаузула биће активна само до 10. јула. Ако се нико од заинтересованих страна не јави, наставиће тренерски посао у Уникахи.

Додуше, Макаби је баш озбиљно загризао, јављају шпански медији, а тога је свестан и Плаза. Он  је пре одласка на одмор обавио прелиминарне разговоре са клупском управом и предочио им да зна да му је обавеза да испуни уговор до краја. Ипак, јасно је и њему да ће после сезоне у којој је оверио трофеј Еврокупа имати велики терет на леђима, повратак у Евролигу и преко 70 утакмица у сезони. Због тога је и сам упозорио водеће људе Уникахе да су му потребна појачања у свим линијама тима.

Макаби ће у наредном периоду покушати да испреговара све детаље са челницима Уникахе, а ако посао буде пропао, следећи на листи је Невен Спахија, јавља специјализовани кошаркашки портал Спортандо. Који, додуше, Спахију ставља на врх листе кандидата.

Хрватски стручњак, који последње три сезоне ради као помоћни тренер у Атланти, спреман је да поново уплови у воде самосталних тренера. Последњи тренерски ангажман имао је у Цибони, где је радио јако кратко током 2013. године. Од наредне сезоне одлази у НБА лигу, где је добио посао у Хоуксима.

Спахија је, иначе, већ радио као тренер Макабија и то у сезони 2006/07, када је освојио шампионску титулу у Израелу. 

Сада је у причу укључен и Дејан Радоњић. Најтрофејни стручњак у историји Црвене звезде остао је без уговора после освојене трипле круне у финалу МОЗЗАРТ Суперлиге против ФМП, а како је и сам изјавио - останак на Малом Калемегдану у овим условима није реалан. 

То би желели да искористе и људи из Макабија, у случају да прва два посла пропадну. За Радоњића се интересује још неколико европских клубова, махом из Евролиге. 

Подсетимо, Макаби је за наредну сезону спремио велики новац, али је проблем тај да је клуб само у протеклој сезони променио тројицу тренера. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар