Митровић и Лазић, најтрофејнији у историји Звезде!

Капитен и заменик капитена црвено-белих постали су у петак кошаркаши са највише освојених трофеја у историји клуба са Малог Калемегдана.

Кошарка 19.06.2017 | 23:45
Митровић и Лазић, најтрофејнији у историји Звезде!
11 година - 10 пехара.

Лука Митровић (у Звезди од 2012) и Бранко Лазић (од 2011) прославили су у петак свој десети заједнички трофеј, као играчи са најдужим стажом у клубу од актуелних кошаркаша црвено-белих.

Капитен и заменик капитена новог-старог шампиона, примали су током ноћи честитке, сликали се са навијачима и заједно са њима славили на Малом Калемегдану, након што су одиграли можда и последњи меч у црвено-белом.

Иако после утакмице нису хтели да о томе разговарају, велики аплауз којим их је "Пионир"  испратио, као и загрљаји са саиграчима наговестили су да је растанак ипак веома могућ, јер је Митровић на прагу Бамберга, а Лазић овог лета постаје слободан играч.

"Не знам, видећемо...", рекао је Лазић.

"Да ли бих волео да останем? Бих... Прича се много о мом одласку, о Барселони, Локомотиви, Бајерну, свему... Још се само о НБА лиги није причало", насмејао се Звездин бек.

Кратко сабирајући утиске, он је рекао да Звезда оставља за собом најбољу сезону клупској историји.

"Презадовољни смо, заиста. Дошао је крај у сјајном амбијенту, а сад је време да се мало одморимо".

Митровић о Бамбергу: Може довољно да се закључи...

Лука Митровић дошао је у Звезду практично као јуниор Хемофарма, убачен у "ватру" сениорске кошарке годину раније у Вршцу. Међу црвено-белима је стасао и закључно са јучерашњом титулом освојио по три трофеја АБА лиге и Суперлиге, као и четири Купа Радивоја Кораћа.

"Да, ово је десети трофеј од када сам дошао... Заиста је титулом заокружена још једна прелепа сезона. Била је изузетно тешка, напорна, због многих ствари. Све смо издржали као тим, држали се и у тренуцима када није ишло, а на срећу, било их је заиста мало. Нисмо падали целе сезоне и сви заједно можемо да будемо поносни".

Црвена звезда мтс ове сезоне је одиграла 84 утакмице и доживела само 17 пораза.

"Мислим да то довољно говори. Можда би било довољно и за прво место на Истоку", казао је капитен Црвене звезде уз осмех.

Упитан да ли одлази у Бамберг, Митровић признаје да му није пријало што се о том трансферу причало већ током финала плеј-офа.

"Појавиле су се приче у медијима и није ми драго што се то појавило пре краја сезоне, али довољно се писало и мислим да може довољно да се закључи из свега тога. Ово је леп моменат, понављам, преживели смо ову сезону, свашта смо прошли и требало би да фокус буде на овој сезони, а о следећој има толико тога да се прича... Сад идемо на одмор и то нам је свима у првом плану".

Када се осврне на урађено, капитен Звезде насмејан "враћа филм" на 2012. и свој долазак у Звезду...

"Где год да дођете и шта год да радите имате велика очекивања. Ово је заиста остварење свих снова. То су сад и излизане флоскуле, али заиста је тако. Дошао сам као клинац са 19 година у Звезду, да ми је неко рекао да ћу после пет година освојити толике трофеје са сјајним момцима из године у годину... Не знам да ли бих веровао".

"Не бих издвајао ниједан тим и ниједну генерацију. Било је и лоших момената, успона, падова, али сада када се осврнем на те сезоне, расли смо и клуб и ја. Да не патетишем много, било је ово заиста прелепих пет година", ставио је тачку Митровић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар