ЕП до 21: Мало Барсе на источноевропски начин!

Словаци играју опасан фудбал, прво велико изненађење у Пољској! Страдала је управо домаћа селекција.

Фудбал 16.06.2017 | 23:30
ЕП до 21: Мало Барсе на источноевропски начин!
На папиру јачи састав, предност домаћег терена, па и вођство већ после 53 секунда. Све су имали Пољаци, све осим идеје како да се супротставе једним сасвим другачијим Словацима. Словацима који нису тек, како се то обично каже, добро организована и дисциплинована екипа у којој се тачно зна ко шта та ради. Већ Словацима који умеју и да финтом заврте мозак ривалу, који имају душу, срце у одбрани и прецизно око у нападу.У првом колу Групе А Европског У21 првенства у Пољској, Словачка је у Лублину преокретом стигла до победе од 2:1 и направила прво велико изненађење трурнира.

Јер као што поменусмо - Пољаци на папиру имају страшан тим, иако лишен услугаАркадијуша Милика и Пјотра Зјелинског, којима Наполи није дозволио да путују на Еуро. И после тог поготка Патрика Липског на савршен центаршут Томаша Кедзиоре (Монако већ води преговоре око његовог доласка), чинило се да ће све брзо бити готово.

Али уместо да цена скочи Кедзиори и Липском - а то је врло битан елемент оваквих такмичења - порасли су Словаци. Пре свих Јарослав Михалик, везиста Краковије који је у 19. минуту севнуо поред чувара и започео најлепшу акцију вечери. Одлично се снашао и Мартин Хријен, а његов имењак Марин Валијент из прве је закуцао лопту у противничку мрежу и поручио домаћима: пакао вас чека вечерас.

Да се разумемо - није ни Словачка екипа пред којом би било коме требало да клецају колена. Али јесте екипа која игра фудбал, а притом се бори до последње капи зноја. И тако свих 90 минута. Пољаци су имали празан ход. Није случајно, баш после тог примљеног гола. Па све до другог. А он је могао да падне и раније. Михалик је чуварима задавао велике главобоље, у 37. минуту је уздрмао стативу.

Словачка је диктирала ритам. Пољска је статирала. Мада је почетком другог дела игреПжемислав Франковски имао идеалну шансу да поново доведе домаће у вођство. Али Словаци поред играча имају и одличног голмана. Адријан Хован је спасио свој гол у том 47. минуту, још једном у 80. када је главом тукао Павел Давидовиц, а словачки голман уз помоћ пречке извео једну од најбољих парада сезоне.

А два минута раније, Словаци су били успешнији. Комбиновали су Павол Шафранко и Матуш Беро, последњи играч пољске одбране Јан Беднарек - за кога је Саутемптон наводно већ спремио 6.000.000 евра - оклизнуо се... Шафранко је био ту да лопту умува у мрежу за потпуни преокрет.

После првог кола Словачка на првом месту Групе А. Исред домаће Пољске, испред Енглеске... Шведску да не помињемо. Ко сте томе надао?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар