Стодемајер, Кинзи и Џерелс шампиони Израела!

Кошаркаши Хапоела из Јерусалима освојили су другу титулу шампиона Израела у последње три године и другу укупно у историји клуба.

Кошарка 16.06.2017 | 10:45
Стодемајер, Кинзи и Џерелс шампиони Израела!
Хапоел је у финалу Фајнал-фора израелског шампионата савладао Макаби Хаифу са 83:76 и тако стигао до дупле круне у сезони 2016/2017.

У финалу је доминирао Џером Дајсон са 30 поена, 6 скокова и пет асистенција, а пратилису га Куртис Џерелс са 21 и пет проигравања,те Таренз Кинзи са 16 поена.

Тако је до титуле шампиона стигао бивши НБА суперстар Амаре Стодемајер, иначе и сувласник клуба из Јерусалима. Американац је у финалу убацио шест поена уз седам скокова за 14 минута на паркету.

Тренер Хапоела Симоне Пјаниђана освојио је седму титулу шампиона у каријери, након шест трофеја са Монтепаскијем у Италији.

С друге стране, најефикаснији у екипи Макабија био је Грегори Варгас са такође 30 поена, 14 је додао Орландо Мендес-Валдес, а 13 убацио Кевин Пинкни.

Најтрофејнији израелски клуб Макаби Тел Авив (51) је трећу годину у низу остао без титуле, а зауставио га је имењаг из Хаифе у полуфиналу победом 85:74.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар