Италија без Ђентилеа и Барњанија на Евробаскету!

Месина их прецртао. . .

Кошарка 18.06.2017 | 11:30
Италија без Ђентилеа и Барњанија на Евробаскету!
Очекује се да Еторе Месина тек саопшти прелиминарни списак за Евробаскет, али и пре тог списка познато је да се на њему неће наћи два велика аса - Андре Барњани и Алесандро Ђентиле!

Одлазећи селектор Италије - о томе смо већ писали, Жељко Обрадовић и Александар Ђорђевић помињу се као његови могући наследници - боравио је у Италији и разговарао са челницима тамошњег Савеза, а Газета дело спорт дошла је до информација да поменути тандем није у плановима искусног стручњака.  

Барњани је ове сезоне одиграо 30 утакмица за Басконију, али ван терена је од почетка 2017, док је Ђентиле имао доста проблема са дисциплином, па је у врло кратком временском периоду променио чак три тима - Олимпија Милано, Панатинаикос и Хапоел.

Барњани је одустао од наступа за репрезентацију јер жели да наредне месеце искористи да се одмори након напорне сезоне у дресу Басконије.

С друге стране, Ђентиле нема места у тиму Етореа Местине због тубулентне сезоне, током које је играо за чак три клуба (Емпорио Армани, Панатинаикос, Хапоел Јерусалим), а ни у једном није успео да се наметне.

Месина ће игру да базира на играчима који су били на највишем нивоу протекле сезоне – НБА звездама Данилу Галинарију и Марку Белинелију, те евролигашким Николи Мелију и Луиђију Датомеу, уз наду да ће се на време опоравити Данијел Хекет.

Евробаскет почиње 31. августа, одржаће се у четири земље, а Италија ће натупити у Израелу где ће јој поред домаћина ривали бити Украјина, Литванија, Грузија и Немачка.

Четири тима ће се пласирати у нокаут фазу која је на програму у Турској. Србија ће бити од почетка у Истанбулу у групи са домаћином, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

Извор: моззартспорт/Б92

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар