Стеф Кари је досљедан - неће код Доналда Трампа!

Плејмејкер Голден Стејта одлучио да не путује у посјету Бијелој кући код предсједника.

Кошарка 18.06.2017 | 09:30
Стеф Кари је досљедан - неће код Доналда Трампа!
НБА пракса свечаног одласка шампиона код предсједника САД могла би ове сезоне да изазове и мање или веће скандале.

У вечери великог славља Голден Стејта наговијештено је да је екипа тајним гласањем одлучила да НЕ посјети Доналда Трампа. Иако је брзо демантовано да је та или било која одлука донесена, плејмејкер "ратника" Стеф Кари ипак је јавно проговорио о тој теми.

Он је остао доследан и још једном ставио до знања да не жели у Бијелу кућу.

"То питање се постављало прије неколико мјесеци, било је хипотетички, а одговорио сам да нећу ићи. Сада мислим исто", рекао је Кари.

Голден Стејт је у понедјељак освојио титулу у НБА лиги пошто је са 4:1 у финалу побиједио браниоца титуле Кливленд.

"Разговараћемо, цијели тим. Не желимо да окаљамо оно што смо постигли ове сезоне... Понашаћемо се одговорно и урадићемо оно што је потребно, индивидуално или у групи", додао је Кари.

Послије освајања титуле у понедјељак, поједини амерички медији пренијели су да су играчи Голден Стејта "непријатељски расположени према предсједнику Доналду Трампу".

Клуб је убрзо издао саопштење у коме је навео да није добио позив из Бијеле куће и да би у случају позива о томе одлучио на време.

Традиција је да предсједник САД организује пријем у Бијелој кући за освајаче НБА лиге и колеџ шампиона (НЦАА) неколико недјеља или мјесеци по освајању трофеја.

Тренер Голден Стејта Стив Кер рекао је да ће играчи разговарати и донијети одлуку.

"Постоји поштовање институција, наше владе и то морамо да узмемо у обзир, без обзира шта мислимо о особи у Бијелој кући. Оно што је важно, јесте то да само играчи одлучују да ли ће ићи", рекао је Кер за И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).

Кари и Кер су били међу бројним јавним личностима које су критиковале Доналда Трампа откако је изабран за предсједника САД.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар