Јуре Здовц замијенио Мршића: Цедевита може до ЕЛ!

Словенац Јуре Здовц нови је тренер Цедевите, потврђено је на сајту клуба из Загреба.

Кошарка 14.06.2017 | 21:00
Јуре Здовц замијенио Мршића: Цедевита може до ЕЛ!
"Данас је велики дан за наш клуб. Велика ми је част и задовољство рећи да смо потписали уговор с Јуром Здовцем, који је од данас и службено наш нови тренер. Велико ми је задовољство што смо у наш клуб довели још једно велико име“, рекао је директор Цедевите Давор Ужбинец, који је потом додао.

“Јуре је имао велику играчку и тренерску каријеру. Мислим да заједно можемо направити боље резултате него што смо имали и мислим да ћемо заједно хрватској јавности у следећим сезонама дати пуно кошаркашких ужитака", јасан је био Ужбинец.

Здовц је претходне две сезоне био на челу грчког АЕК, а да пређе у Цедевиту пресудиле су високе амбиције хрватског клуба, као и већа могућност играња Евролиге, пошто са грчким клубом је то било мало вероватно.

“Задовољан сам што сам ту. Цедевита је клуб који је у задње време у самом врху европске кошарке. Чак бих рекао да је тај клуб много више цењен у иностранству, где сам ја био задњих година, него у регији. Друга ствар која ме је мотивисала у доласку је жеља и спортски мотив да се дође до Евролиге. Цедевита може изборити Евролигу кроз Еврокуп или АБА лигу и то је можда чак на крају и пресудило“, рекао је Здовц.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар