"Рафу су сви отписали, а он сада види прво мјесто"!

Тони Надал, тренер и стриц другог играча света Рафаела, није могао да обузда емоције када је његов сестрић по десети пут освојио Ролан Гарос.

Тенис 16.06.2017 | 18:30
"Рафу су сви отписали, а он сада види прво мјесто"!
'Бик са Маљорке' освојио је свој 15. Гренд Слем трофеј у каријери, уједно поставши једини играч са двоцифреним бројем титула на неком од четири највећа тунира.

"Нисам особа која очигледно показује своје емоције, нити особа којој није страно да заплаче, али у недељу није било шансе да се суздржим, поготово када сам му уручио трофеј", искрен каже Тони и потом додаје:

"Излазили смо из веома тешке године, а посебно је тешка – пуна сумњи и анксиозности – била 2015. Ја сам Рафу видео као првог фаворита у Паризу и 2016. године, али је онда уследила повреда због које је морао да се повуче. Говорили су како је готово, да више неће освајати турнире, а он је сада при самом врху".

Надал је слављем у Булоњској шуми избио на друго место АТП листе, а уколико исто понови и на Вимблдону вратиће се на трон први пут после три године.

"Поента је у труду, раду и посвећености. Моја улога ту није превелика, пошто би Рафаел тријумфовао и без мене, опет – питање је да ли би их у том случују освојио десет. Али, све то није важно – важно је само да је он освојио још један Слем, још један трофеј. Финале није било превише узбудљиво, деловало је доста лако, али је сваке године све теже и теже. Такође, поред трофеја и историје, могу да кажем да је Рафа сада технички боље обученији играч. Бекхенд му је бољи, други сервис исто...", истиче Тони.

За крај разговора за 'Еуроспорт', Тони је упитан да упореди сестрићевих десет титула са невероватним достигнућем неког другог спортисте.

"Свакако ко је освојио много (смех). Можда Боб Бимон (олимпијски шампион у скоку у даљ) или Барселона", закључио је уз осмех.

Осим стрица, који после ове сезоне напушта стручни штаб, са Маљорчанином ради и Карлос Моја, још један чувени шпански тенисер, који каже да се не замарају потенцијалним преузимањем првог места од Ендија Марија.

"Прво место је на видику, али сада уживамо у Гаросу, у садашњости, и гледамо како да Рафа буде све бољи. У великом финалу је пружио игру као из најбољих дана на Ролан Гаросу, с тим да је овога пута исказао невероватну зрелост као особа", рекао је Моја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар