Надал се пита - Вимблдон доноси прво мјесто!

Рафаел Надал је не тако давно био јако далеко од првог места на АТП листи, деловало је и од врхунског тениса.

Тенис 15.06.2017 | 21:30
Надал се пита - Вимблдон доноси прво мјесто!
Сада, само годину дана касније, има прилику да се тријумфом на Вимблдону врати тамо где је последњи пут био 16. јуна 2014. године – на тениски трон.

Маљорчанин је прошле сезоне пропустио и Ролан Гарос и Вимблдон, а освајање јубиларног 10. 'Купа Мускетара' пре неколико дана омогућило му је да се пробије до другог места, одмах иза Ендија Марија.

Пред старт сезоне на трави, где Рафа брани укупно нула бодова, први рекет света има 9.390 бодова, а Шпанац 7.285.

Кулминација невероватног првог дела сезоне могла би да се догоди управо на теренима 'Олд Енгланд Цлуба', из више разлога. Први је свакако чињеница да Енди брани прошле године освојену титулу, односно 2.000 бодова, а други да се тенису – на својој омиљеној подлози – враћа се свеж и одморан Роџер Федерер.

Шампион Вимблдона из 2008. и 2010. године је уједно и 'оживео' трку за Федерером по броју Гренд Слемова, пошто после новог тријумфа у Партизу заостаје три пехара са четири највећа турнира, па нема сумње да ће му и то бити додатни мотив.

Наравно, никако не треба у други план стављати нашег Новака Ђоковића, троструког шампиона Вимблдона, па ни самог Марија, а ту су и младе наде које све више и озбиљније парирају и прете.

Трећи Гренд Слем сезоне стартује трећег и траје до шеснаестог јула, титулу брани домаћи представник Енди Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар