ЕП - Шуман пред "фурију": Имамо снаге, висине и ширине!

"Имамо фантастичну базу, имамо физике, снаге, висине и ширине. Желимо да трчимо што више и да наметнемо свој ритам", рекао је селектор рукометаша Босне и Херцеговине Билал Шуман пред утакмицу са Шпанијом (сриједа, 18 х).

Остали спортови 14.06.2017 | 11:45
ЕП - Шуман пред "фурију": Имамо снаге, висине и ширине!
Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине у сриједу игра пету квалификациону утакмицу за одлазак на Европско првенство 2018. године и то против селекције Шпаније.

Шпанија је фаворит у овом сусрету, чега су свјесни и у табору нашег државног тима.

"Шпанија је фаворит и изузетно јака селекција, али цијели фокус је на нама и на томе шта ћемо ми учинити. Имамо једну велику мотивацију и вољу да направимо велику ствар и да се по први пут пласирамо на Европско првенство. Шпанија долази у измијењеном саставу, али то не значи да се ми можемо опустити", рекао је селектор "змајева" Билал Шуман и додао:

"Имамо фантастичну базу, имамо физике, снаге, висине и ширине. Желимо да трчимо што више и да наметнемо свој ритам".

Са селектором БиХ се сложио и капитен Мирсад Терзић који је додао како се у након сваког окупљања види напредак те како се нада да ће тај прогрес и показати резултате.

У досадашња четири сусрета квалификација, Босна и Херцеговина је остварила двије побједе и два пораза, те тренутно заузима другу позицију с четири освојена бода уз позитивну гол разлику 109:103.

Ветеран у селекцији БиХ Никола Прце је подвукао да је свака утакмица важна, посебно јер може бити и одлучујућа за пласман на Европско првенство.

Утакмица између Босне и Херцеговине и Шпаније игра се у дворани "Мирза Делибашић" у Сарајеву, а три дана касније ће гостовати у Бечу код Аустрије.

"Змајевима" за пласман на шампионат Европе у Хрватској 2018. године је довољна једна побједа из преостала два сусрета.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар