Седмица одлуке, за боље дане српског рукомета!

"А" репрезентативци играју последње две утакмице квалификација за Европско првенство у Хрватској, а рукометашице за пласман на Светско првенство у Италији.

Остали спортови 13.06.2017 | 22:45
Седмица одлуке, за боље дане српског рукомета!
Најбољи српски рукометаши хватају залет за финиш квалификација за Европско првенство у Хрватској,  у склопу недеље одлуке ове генерације "орлова".

Изабраници Јовице Цветковића после четири одиграна кола заузимају прво место на табели Групе 2, са шест освојених бодова. Друга је Белорусија са пет, трећа Румунија са једним, а за многе изненађујуће четврта Пољска освојила је само један бод.

Уочи последње такмичарске недеље, током које ће Срби дочекати Пољску у Чаиру (среда) и гостовати Белорусији (у недељу), рачуница нашег тима је јасна, јер сам одлучује о својој судбини.

Пласман на Европско првенство обезбедиће по две првопласиране екипе из сваке групе, док ће на континенталну смотру само један, најуспешнији трећепласирани тим.

Цветковићев тим полако се окупља, суочен и са значајним проблемима, јер поједини важни играчи неће моћи да наступе, попут Марка Вујина или Жарка Шешума, који је једини средњи бек уз Петра Ненадића.

"На тој позицији сада ражимо алтернативно решење. Позвали смо свих 28 играча, што је било необично у почетку, али нам је помогло, јер нисмо знали да ћемо се срести са оваквим проблемима. Морали бисмо накнадно да их зовемо, што би додатно пореметило тренажни процес", казао је селектор у понедељак.

Клупске обавезе играча спречиле су Цветковића да већ рачуна на све расположиве снаге.

"Још се окупљамо. У току дана нам стижу браћа Ненадић из Немачке, а у уторак и голман Цупара из Шпаније. Рачунали смо на све то. Наша решеност је иста. Даћемо све од себе. Одлучујемо сами о својој судбини", рекао је Цветковић.

Пољска је променила селектора и подмладила састав, а у Србију долази после три пораза на пријатељском турниру у Норвешкој прошле недеље.

"Са сваком променом долази нешто добро и то сви у репрезентацији знамо. То што је селектор нов, а играчи млади и непознати, неће нас уљуљкати. Нас интересује наша игра, наш напредак. Желимо да се одужимо људима за подршку и обрадујемо их пласманом на Европско првенство", казао је Цветковић.

Утакмица између рукометаша Србије и Пољске играће се у среду од 20.45 у нишкој хали Чаир. Истог дана, на истом месту, женска рукометна репрезентација Србије имаће прилику да се пласира на Светско првенство у реваншу против Италије.

Цветковић је рекао да дупли програм у Нишу "наговештава неке боље дане" за српски рукомет, а да би пласман његовог тима на шампионат Европе био "само корак на путу ка том циљу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар