РГ - дубл (Ж): Титула за Матек-Сендс и Шафаржову!

Матек-Сендс и Шафаржова освојиле трећи ГС у низу! Америчка тенисерка Бетани Матек-Сендс и Чехиња Луси Шафаржова освојиле су титулу на Отвореном првенству Француске у конкуренцији дублова.  

Тенис 11.06.2017 | 20:00
РГ - дубл (Ж): Титула за Матек-Сендс и Шафаржову!
Матек Сендс и Сафарова наставиле терор у женском дублу! Америчко - чешка комбинација након Аустралијан опена узела пехар и у Паризу.

Матек-Сендс и Шафаржова су у финалу Ролан Гароса победиле Кејси Делакву и Ашлеаг Барти из Аустралије са убедљивих 6:2, 6:1.

Америчко-чешком дублу ово је трећа узастопна титула на Грен слем турнирима.

Њих две су титулу на Ролан Гаросу освојиле и 2015. године. Матек Сендс и Шафаржова до сада су освојиле и Аустралијан опен 2015. и ове године, као и Отворено првенство САД 2016. године.

Американка и Чехиња, које су постављене за прве носитељке одиграле су фантастично буквално понизивши противнице из Аустралије, Ешли Барти и Кејси Делаква којима су за само 66 минута минута игре "дале" тек три гема. Коначан резултат је био 6:2, 6:1.

Занимљиво је да су Матек Сенндс и Сафарова на путу до титуле изгубиле само један сет и то од наше Александре Крунић (данас стигла до прве WТА титуле у каријери) и Аустралијанке рођене у Загребу, Ајле Томљановић још у другом колу. Победнице у дублу деле 540.000 евра, а поражене 270.000.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар