СП: Италија лак "залогај", Српкиње већ у Њемачкој!

Рукометашице убедљиве у Падови, Светско првенство на дохват руке! Прослава у среду у Нишу! Јер тешко је поверовати да ће на домаћем терену Обрадовићеве изабранице испустити двоцифрену предност.  

Остали спортови 10.06.2017 | 22:20
СП: Италија лак "залогај", Српкиње већ у Њемачкој!
Најбоље српске рукометашице убедљиво победиле Италију у првој утакмици баража за одлазак на Светско првенство.

Женска рукометна репрезентација Србије победила је у Падови Италију резултатом 33:23 у првој утакмици баража за Светско првенство у Немачкој.

Србију су предводиле Слађана Поп Лазић и Жељка Николић са по пет голова, Јелена Лавко, Сања Дамјановић и Марија Обрадовић постигле су по четири, а Јована Стоиљковић три.

Најефикасније у екипи Италије са по седам голова биле су Лаура Селест Ротондо и Бјанка Дел Балцо.

Други меч на програму је у среду 14. јуна у Нишу од 18 часова.

Светско првенство одржаће се од 1. до 17. децембра у Немачкој.

Једном ногом у Немачкој! Женска рукометна репрезентација Србије направила је огроман корак ка пласману на Светско првенство пошто је у првом мечу баража у Падови савладала Италију са 33:23 и стекла велики капитал пред реванш у Нишу.

Изабранице Љубише Обрадовића ништа нису препустиле случају. Врло брзо су стигле до предности од пет голова (9:4), а вођство је само расла док није направљена недостижна разлика. Чак 11 српских рукометашица уписало се у стрелце, а најефикасније су биле ЖељкаНиколић и Слађана Поп Лазић са по пет голова. Сања Дамњановић, Марија Обрадовић и Јелена Лавко постигле су по четири.

“Честитам девојкама на приказаној игри и победи. Одиграли смо доста добро на почетку, ушли у меч како је потребно и повели. То нам је дало сигурност за даљи ток утакмице. Са променом зонских форкација пореметили смо противника, тако да се завршило са повољним резултатом за Србију. Све девојлке су играле, искористиле шансу, што је посебно значајно на оваквим утакмицама које доносе искуство“, сумирао је утиске селектор Љубомир Обрадовић.

Реванш је заказан за наредну среду у нишком Чаиру од 18 сати, а Светско првенство у Немачкој игра се од 1. до 17. децембра. Надамо се да ће за наше рукометашице бити шесто узастопно велико такмичење од 2012. године.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар