СЛ: Србија много боља од Аргентине!

Српски одбојкаши у Техерану победили Аргентину и стигли до треће победе у Светској лиги.

Остали спортови 09.06.2017 | 18:30
СЛ: Србија много боља од Аргентине!
Неће се играти, играће се...

Српски одбојкаши на крају су, ипак, одиграли меч 4. кола (Група Д, други викенд, друго коло) Светске лиге против Аргентине у Техерану и победили - 3:0 (25:18, 25:22, 25:23).

Од првог сервиса до последњег смеча Уроша Ковачевића протекло је 78 минута.

Србија ће наредни дуел у Техерану имати у суботу против селекције домаћина и нема сумње да је чека паклена атмосфера.

С обзиром на то шта се све дешавало претходних дана у Ирану и да су изабраници Николе Грбића смештени свега 24 километра од националног парламента, у којем је пре неки дан у терористичком нападу убијено 11 особа, игра браниоца трофеја била је одлична.

Србија је доминирала од првог до последњег поена и заслужено уписала максималну победу. Стекао се утисак да "орлови" нису играли у највећој брзини, већ управо онолико колико је било потребно да се упише тријумф и избегне непријатно изненађење као прошлог викенда против Белгије на свом терену.

Србију је до победе предводио Урош Ковачевић са 12 поена, два мање имао је Марко Ивовић, а Дражен Лубурић и Срећко Лисинац имали су по девет.

У селекцији Аргентине истакао се Кристијан Поглахен са 15 поена.

Српски одбојкаши у сва три сета су од почетка имали контролу, ривалу готово ни у једном тренутку нису дозволили да дођу предности.

Финални турни Светске лиге играће се у Бразилу од 4. до 8. јула и пласман ће, поред селекције домаћина, обезбедити још пет репрезентација.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар