РГ у Анину част: Ивановићева званично пензионерка!

Организатори Ролан Гароса посветили су посебну церемонију нашој Ани Ивановић између мечева два женска полуфинала у Булоњској шуми.

Тенис 08.06.2017 | 21:15
РГ у Анину част: Ивановићева званично пензионерка!
Шампионка париског Гренд Слема из 2008. године од данас је и званично у пензији, иако је са активним играњем тениса престала на крају прошле сезоне.

Ипак, Ана признаје да јој није лако без тениса, иако не жали због одлуке да престане активно да га игра.

"Није лако, тенис је био мој живот, али ми је драго да сада имам слободу у том смислу. Почела сам да га играм гледајући Монику Селеш, желећи да на тај начин утичем на младе. Недостаје ми такмичење, али и сада сам заузета, путујем под својим условима и то ми је драго. Не кајем се због одлуке коју сам донела", рекла је Ана.

Некадашња шампионка поново у граду у којем је 2008. остварила највећи успех у каријери - тријумф на Ролан Гаросу.

Бивша српска тенисерка признала је у разговору са новинарима да јој недостају такмичења, али и да се не каје због одлуке да заврши каријеру.

Ивановићевој су организатори Отвореног првенства Француске у четвртак уручили специјално признање и уприличили малу церемонију у њену част.

"Док сам се припремала за ово данас обећала сам да нећу плакати. Било је веома тешко задржати сузе. Имам посебну везу са овим местом, са стадионом Филип Шатрије... Било је веома тешко и слатко у истом тренутку", рекла је Ивановићева.

Она је, пет месеци након што је одлучила да заврши каријеру, рекла да ужива у животу и да нема намеру да се врати тенису било као тренер било као играч.

"Мислим да је било право време. Било је много фактора који су утицали на ту одлуку. Прошло је скоро шест месеци и не кајем се. Веома сам срећна где сам у овом тренутку, још имам много да учим. Желим да напредујем, желим да са људима поделим оно што сам научила", рекла је она.

Ивановићева је рекла да је тенис био њен живот, али да сада има мало више слободе.

"Недостаје ми такмичење, али сада могу да путујем како ја желим, не морам да бринем о џет-легу... Добила сам шансу да истражујем, да шетам, а не да чувам енергију за мечеве", додала је Ивановићева.

Супруга Бастијана Швајнштајгера је од организатора добила оргиналну захвалницу за све што је постигла у 'белом спорту' – застакљени пресек подлоге на којој се игра други Гренд Слем сезоне, који чине дренажа, каменчићи, песак и шљака.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар