РГ - Кецмановић: Мотивише ме кад навијају против мене!

Млади српски тенисер Миомир Кецмановић сматра да ће му преоркет у четвртфиналу помоћи у наставку јуниорског Ролан Гароса.

Тенис 09.06.2017 | 08:45
РГ - Кецмановић: Мотивише ме кад навијају против мене!
Кецмановић је победио Бразилца Тијага Сејбота Вајлда са 4:6, 6:3, 6:4, а то му је први изгубљен сет у Паризу ове године..

"Ово ми није први тежак меч у каријери, бићу спреман за наредни. Овај ми је помогао на самопоуздању због преокрета. У следећем ћу имати на уму да сам способан да играм дуже мечеве, да могу да преокренем", рекао је Кецмановић.

Србин је био немоћан у првом сету, а истиче да је у наставку искористио то што је био физички спремнији од ривала.

"Мислим да је одиграо меч живота у првом сету, погодио је све што је могао. Сваки мој други сервис је нападао, мислим да сам у прва три гема узео само један поен. Није било игре, у другом је мало спустио ритам, а ја поправио, па само покушао да учиним меч што напорнијим, да вратим сваку лопту јер сам знао да неће моћи да издржи до краја да игра тако. Били смо уморни обојица на крају, видео сам да се мучи да се бори, покушао сам да му отежам и успео сам у томе. Било је веома тешко", додао је млади Србин.

Следећи ривал му је Шпанац Никола Кун, кога је савладао у септембру на УС Опену са 2-1.

"Два пута смо играли, први пут сам изгубио, други добио, оба меча у три сета, оба на тврдој подлози. Ово ће бити први пут на шљаци, очекујем много тежак меч", кратко је најавио ривала Кецмановић.

Његов искуснији колега Новак Ђоковић иако је годинама био најбољи на свету није имао статус као колеге из других земаља, а Кецмановић је већ осетио слично иако ће тек почети да се такмичи у сениорској конкуренцији.

"Сретао сам се често с тим. Некад ме мало изнервира, али ме углавном мотивише и желим да им покажем и докажем да сам бољи од тог другог. Али ја нећу да се трудим да им се свидим, ја сам ја, ако им се свидим супер, ако не ја ћу и даље да се трудим и дајем максимум. Немам проблема ни са ким, ни са публиком ни са медијима", закључио је Кецмановић.

Стигао је и да кратко тренира са Новаком Ђоковићем.

"Није било ништа озбиљно, мало смо размењивали ударце и шалили се", каже Кецмановић.

Током меча пажњу је привукао његов поздрав са линијским судијом.

"Био је битан поен и веома тежак, био је врло мали аут који је видео па сам га због тога потапшао, хвала му за то", објаснио је Србин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар