Мари: Није ми мотивација број ГС мојих противника!

Енди Мари истакао је да није мотивисан освајањем што већег броја Грен слемова у односу на свој ривале, па тако ни Станисласа Вавринку.

Тенис 09.06.2017 | 08:15
Мари: Није ми мотивација број ГС мојих противника!
Британац и Швајцарац се у петак састају у полуфиналу Ролан Гароса, где је Мари прошле године славио, а у међусобним дуелима води 10-7.

"Највећа мотивација је жеља да освојим турнир који нисам никад освојио. Никад се не надмећем са Вавринком по томе, обојица имамо по три Грен слема, али не поредим се ни са једним играчем у том смислу. Не играм због тога. Прошле године је заслужено победио у финалу УС Опена, заслужио је титуле које је освојио, али његови успеси немају вези са мојим. Није битно да ли је у питању Роџер Федерер, Рафаел Надал, Новак Ђоковић или Вавринка, не мислим о броју Слемова нити ми је то мотивација", написао је Мари у блогу за ББЦ.

Мари је прошле године у финалу РГ поражен од Новака Ђоковића, а уколико опет прође Вавринку, потенцијални ривали у новом финалу су му Рафаел Надал и Доминик Тим.

"Пре четири, пет година мислим да нико није ни помишљао да имам шансу да се борим за титулу на Ролан Гаросу. На почетку каријере нисам очекивао да пет пута дођем до полуфинала и једом у финале, али то не значи да не могу да играм добро на овој подлози. Средином каријере сам се осећао спутано на шљаци, много сам се мучио са леђима, али сам ипак стигао до четвртфинала 2009. Увек је занимљиво видети како се твоја игра мења, или гледати мечеве од пре неколико година на РГ. Изненадио сам се јер сам као млађи мислио да не знам шта радим на шљаци, да не играм добро, да се мучим док се крећем, али мислим да сам био прилично добар", истакао је Британац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар