Ђоковић пада на треће, а можда и четврто мјесто!

Поразом у четвртфиналу Ролан Гароса од Доминика Тима, Новака Ђоковића од старта следеће недеље неће бити више на другом место АТП листе.

Тенис 07.06.2017 | 17:15
Ђоковић пада на треће, а можда и четврто мјесто!
С обзиром да је прошле године освојио Отворено првенство Француске, српски играч изгубиће 1640, чиме ће пасти на 5805 бодова, 200 мање од Надала, који је пролазом у полуфинале у плус 630 поена.

Такође, могуће је да ће Новак пасти и четврту позицију уколико се Стен Вавринка пласира у финале Ролан Гароса. Последњи пут најбољи српски тенисер на трећем месту налазио се 7. марта 2011. године, док је четврти био 12. октобра 2009.

Овим резултатом Ђоковић је наставио са слабим партијама овог пролећа, што се одмах одразило на укупан пласман.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АТП

07.06.2017 15:47

То би било добро да остане на томе али је не реално очекивати да он освоји било који турнир ове сезоне а брани још много бодова тако да губитак још једну хиљадарку или две је за очекивати ове године као и испадање из топ 8 што значи без завршног мастерса и сигурног испадања из првих 10,било како било он зна шта му је чинити али и следеће године буде ли неки секташ и фанатик на трави е онда тешко да ће се вратити јер су му ударци не јаки и нису на нивоу зато му је можда боље да се и повуче него да се бламира.Тачно да су рафа и федерер били и у горој ситуацији али нису изпали из топ 10 и нису губили од анонимуса

ОДГОВОРИТЕ