Агаси: Федереров АО је ''већи'' од Рафиног РГ-а!

Андре Агаси, легендарни играч, а сада тренер Новака Ђоковића, каже да је титула Роџера Федерера на Аустралиан Опену вреднија од девет Надалових Ролан Гаросова.

Тенис 08.06.2017 | 22:15
Агаси: Федереров АО је ''већи'' од Рафиног РГ-а!
"Ово је један од оних сценарија где сама статистика ставља Надалове успехе на Френч Опену у посебну перспективу. Освојити Ролан Гарос једном је херкулески напор, а он покушава да га освоји по десети пут", рекао је Агаси, али затим и додао:

"То је невероватно само по себи, ипак – мислим да је теже схватити шта је Федерер постигао у Аустралији. Пазите, шест месеци ван тениса, такав турнир... У његовим годинама, он изађе и освоји на начин на који је то учинио – кроз неколико мечева у пет сетова. То је мало теже представити него када неко освоји нешто девет или десет пута... Морате да ставите све то на папир како бисте схватили колико је Роџеров подвиг велики, већи од Надаловог", рекао је Агаси.

Роџер је у јануару стигао до новог рекорда, пошто је у Мелбурну границу освојених Гренд Слемова померио на 18, савладавши управо 'Бика са Маљорке'.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар