РГ - Хрватска сензација: Након сваке побједе, чаша вина!

Хрватска тенисерка Петра Мартић рекла је да не може да верује да се пласирала у осмину финала и да ће и друге недеље Ролан Гароса бити на терену.

Тенис 05.06.2017 | 12:45
РГ - Хрватска сензација: Након сваке побједе, чаша вина!
"Заиста је тешко веровати да седим пред новинарима и чекам наступ у другој недељи турнира. Кад сам дошла у Париз да играм квалификације имала сам 'флешбек' из 2012. године, кад сам играла свој најбољи тенис и управо на Ролан Гаросу стигла први пут до осмине финала. Заиста се за мене све догодило јако брзо", рекла је Мартић, преноси агенција Хина.

Петра Мартић је до осмине финала другог гренд слема у сезони стигла победом над Анастасијом Севастовом из Летоније са 6:1, 6:1. Мартић, 290. тенисерка света, славила је против Севастове после само 49 минута игре.

"Због повреде ледја готово десет месеци нисам играла, а у свега два месеца од повратка на свом првом наступу на гренд слему направила сам фантастичан резултат. У једном тренутку сам због свих тих здравствених проблема размишљала хоћу ли више икад играти тенис, молила сам Бога да ми даа другу прилику за повратак. И дошла је. У чему је тајна? Можда у другачијем приступу - и даље уочи меча осећам нервозу, али нема стреса, уживам на терену", рекла је она.

Мартић ће у осмини финала играти против Украјинке Елине Свитолине.

"Да, нема великог славља, мој тим и ја ћемо у складу с традицијом након сваке победе попити чашу црног вина, а онда се концентрисати за наредни меч", рекла је хрватска тенисерка.

"Притисак је на њој, веројатно су све на овом турниру мислиле да ће ме разбити на терену, али то се баш и није догодило. Неоптерећена сам и јако опасна за све. Једном сам играла против Свитолине и то пре три године, не сећам се тог меча, али мој тим ће ме сигурно добро припремити за тај двобој. У сваком случају, Свитолина ће се морати добро намучити како би ме победила", додала је Мартић.

Мартић је победом себи обезбедила и велики напредак на WТА листи. Наступ у Паризу отворила је као 290. на WТА листи, а пролазом у осмину финала већ је 126. играчица света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар