Мото ГП: Довициозо и Дукати изненадили на Муђелу!

Возач Дукатија Андреа Довициозо славио је на Великој награди Италије на Муђелу, шестој трци сезоне Мото ГП шампионата.

Остали спортови 04.06.2017 | 16:15
Мото ГП: Довициозо и Дукати изненадили на Муђелу!
Довициозо је славио испред лидера у генералном пласману Маверика Вињалеса који није искористио пол позицију коју је оствио на својој Јамахи.

Италијан је донео Дукатију прву победу на Муђелу после после 2009. године.

До победничког постоља неочекивано је стигао још један возач Дукатија Данило Петручи, док је љубимац домаће публике Валентино Роси кроз циљ прошао као четврти.

Пети је био Алваро Баутиста, шесту позицију освојио је актуелни шампион Марк Маркес, седми је завршио Јоан Зарко, осми Хорхе Лоренцо, а девети Пиро. У последњем кругу без пласмана је остао Дани Педроса после контакта са Калом Крачлоуом.

Роси је сјајно почео трку и већ у првом кругу преузео прво место, али већ у другом Лоренцо обилази и Вињалеса и њега.

"Доктор" се брзо враћа на чело трке, али је настављена жестока борба Дукатија и Јамахе у коју је активно био укључен и Вињале, па суследиле нове бројне смене на врху.

У петом кругу Довициозо се пробија испред Росија на другу позицију, у међувремену је напредовао и Петручи, да би десет кругова пре краја Довициозо успео коначно да обиђе Вињалеса, а Петручи се нашао испред Русија.

Врло брзо престигао је и Вињалеса па је осам кругова пре краја Дукати имао возаче на прве две позиције. Очекивала се борба Довициоза и Петручија за победу, али четири круга пре краја Вињалес успева да се убаци између два Дукатија.

Уследио је напад Шпанца на прво место, али је Довициозо одолео налетима и стигао до прве победе у сезони, треће у каријери у "краљевској класи".

У генералном поретку Вињалес је остао на првом месту са 105 бодова, Довициозо се првом победом на сувој стази пробио до друге позиције са 79, испред Росија који има 75.

Мото ГП сезона наставља се 11. јуна трком за Велику награду Шпаније на Каталуњи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар