ЛШ - рукомет, Ф4: ПСЖ и сензација, Вардар, за титулу!

Скопски састав на Фајнал фору Лиге шампиона за рукометаше победио Барселону и против ПСЖ-а у недељу игра за титулу првака Европе.

Остали спортови 04.06.2017 | 12:15
ЛШ - рукомет, Ф4: ПСЖ и сензација, Вардар, за титулу!
Европа ће добити новог првака Европе!

Да ли ће прву титулу освојити ПСЖ или Вардар сазнаћемо у недељу око 20 часова, када ће се завршити велико финале Фајнал фора у Келну.

Скопски састав направио је сензацију и у полуфиналу победио фаворизовану Барселону - 26:25 (13:12), голом Луке Циндрића неколико секунди пре краја. Шпанци ће прилику за десети јубиларни трофеј првака Европе морати да потраже на неком од наредних издања Лиге шампиона.

Вардар је играо маестрално и своје прво учешће на фајнал форвима крунисао пласманом у финале, а можда и еверопским трофејом, највреднијим.

Хрватски средњи бек одиграо је одличну утакмицу, у последњим нападима на мечу преузимао је одговорност, и у нападу којим се завршао регуларни ток меча, после изједначујућег гола Кирила Лазарова, прелепо са средње позиције упутио лопту ка голу и погодио.



Времена за Барсу више није било.

На терену чувене Ланксес арене, пред 30.000 гледалаца, настало је неописиво славље легије странаца из Македоније.

Сергеј Самсоненко, Рус који је 2014. године купио Вардар за мање од 100.000 евра, три године касније може да наплати сваки цент који је уложио у клуб, а то није мало. Занимљиво, овај бизнисмен је желео да уложи новац у српски спорт, али овде није наишао на разумевање, па је одлучио да продужи за Скопље и направи чудо.

Успео је...

Србија ће у финалу имати четири представника и то све у дресу Вардара - Илија Абутовић, Страхиња Милић, Мијајло Марсенић и Јања Војводић. Као један од најбољих дефанзиваца Европе Абутовић је и у полуфиналу одрадио лавовски део посла у борби за феноменалним нападом Барселоне.

Иван Чупић и Алекс Душебајев су постигли по седам голова, Вуко Борозан пет, Циндић четири... Арпад Штербик је и овај пут бриљирао међу стативама шампиона СЕХА лиге.



Национални херој Кирил Лазаров је нервирао "своје" Македонце и то највише у финишу меча, када је решетао гол Вардара. На крају је меч завршио са шест постигнутих голова. Лазаров је каријеру почео у Пелистеру.

ПСЖ је у првом полуфиналу победио Веспрем 27:26 (11:11). Момир Илић постигао је један гол, а бриљирали су код "светаца" Уве Геншајмер и Микел Хансен са по седам голова.

Финале се игра од 18 сати.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар