Вјежбање у природи буди оптимизам

Излагање пријатним сунчевим зрацима подстиче синтезу витамина Д, делује умирујуће на комплетан организам и усклађује биолошки ритам.

Здравље 29.05.2017 | 08:44
Вјежбање у природи буди оптимизам
ДОБРОБИТИ вежбања под ведрим небом су вишеструке, јер рекреација у природи буди оптимизам и јача вољу. Осим тога излагање пријатним сунчевим зрацима подстиче синтезу витамина Д, делује умирујуће на комплетан организам и усклађује биолошки ритам који је важан у правилном функционисању централних органа.

Уколико за тренинг под ведрим небом изаберете парк или игралиште близу куће као реквизити могу да послуже клупе, дрвеће, гране, пањеви, дечје пењалице... Увек размишљајте о тренингу целог тела, и користите сложене вежбе које захтевају активацију већих мишићних партија попут ногу и леђа.

Пре сваког вежбања ходајте убрзано најмање 15 минута да би се тело загрејало и припремило за напор.

Клупа
Склекове, пропадања и трбушњаке можете да изводите на клупи. При томе је пожељно да сваку од наведених вежби поновите у три серије са максималним бројем понављања.

Дрвеће
Згибове и најразличитија подизања и пењања најлакше ћете да изведете уз помоћ јаких грана. То су вежбе којима се јача горњи део тела.

Трава
На осунчаним и сувим травнатим површинама можете да радите чучњеве и искораке. Уколико су вам статични искораци постали исувише лагани пробајте искораке у кретању, или искораке са пењањем на клупу. Као и код искорака и чучњеви могу да имају много варијација, тако да можете да се опробате и у извођењу получучња, сумо чучња, дубоког чучња, као и чучња са скоком или једноставно издржаја у чучњу.

Степенице
Један од кориснијих објеката за тренинг свакако су и степенице. Можете да трчите уз или низ степенице, скачете једном или са обе ноге, пењете се или спуштате бочно, а све да бисте имали јаче ноге и лепше глутеусе - мишиће задњице.
 
Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

љетна скола трцања .зворник

08.06.2017 19:29

Просирујемо спортске активности .

ОДГОВОРИТЕ