Раиконену први пол послије девет година!

Возач Ферарија Кими Раиконен освојио је најбољу стартну позицију пред Велику награду Монака у шампионату Формуле 1.

Остали спортови 28.05.2017 | 08:15
Раиконену први пол послије девет година!
Раиконен је до 17. пол позиције у каријери, прве после девет година, дошао у времену од минут, 12,178 секунди.

са другог места стартоваће његов клупски колега Себастијан Фетел, који је био 0,043 секунде иза, док је Валтери Ботас био најбржи Мерцедес са 0,045с иза Раиконена и стартоваће са трећег места.

Његов тимски колега Луис Хамилтон, другопласирани у генералном пласману шампионата, имао је проблема са болидом па ће кренути тек са 13. позиције у недељу.

Британац је имао проблема с пријањањем болида, што му је знатно отежало скретање. Он је у другој рунди квалификација после два сектора имао време да се пласира у трећу рунду квалификација, али је у последњем сектору возач Мекларена Стофел Вандорн ударио у ограду, па је Хамилтон морао да успори и одустане од брзог круга.

Са четвртог места стартоваће Макс Ферстапен из Ред Була, док је његов клупски колега Данијел Рикардо пети. Прву десеторицу комплетирали су Карлос Саинц Млађи из Торо Роса, Серхио Перес из Форс Индије, Роман Грожан из Хаса, те два Мекларена, повратник Џејсон Батон и Вандорн.

Трка за Велику награду Монака возиће се у недељу 14 часова. Фетел има шест бодова више од Хамилтона на првом месту у генералном поретку.

ВН Монака, квалификације:

1. Раиконен (Ферари)
2. Фетел (Ферари)
3. Ботас (Мерцедес)
4. Ферстапен (Ред Бул)
5. Рикардо (Ред Бул)
6. Сајнц (Торо Росо)
7. Перес (Форс Индија)
8. Грожан (Хас)
9. Батон (Мекларен)
10. Вандорн (Торо Росо)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар