Памела апеловала на босанске политичаре

Некадашња звезда америчке ТВ серије "Чувари плаже" Памела Андерсон писала је председавајућем Дома народа Парламентарне скупштионе БиХ Бариши Чолаку и замолила га да заштити животиње у БиХ.

Забава 27.05.2017 | 11:57
Памела апеловала на босанске политичаре
Како наводи Аваз.ба, након што је Андерсонова сазнала да је забрана узгоја животиња ради крзна која је требало да ступи на снагу 2018. доведена у питање, обратила се Чолаку са апелом да не попусти притиску крзнарског лобија.

Она је позвала на поштовање прелазног периода одређеног 2009. године. "Као почасна амбасадорка (организације за заштиту животиња) ПЕТА посветила сам већи део живота помоћи животињама које пате у крзнарској индустрији и поносна сам на сваку земљу која је забранила узгој животиња ради крзна", пише у писму Памеле Андерсон Бариши Чолаку.

Она је додала да би била одушевљена када би се Босна и Херцеговина придружила Аустрији, Хрватској, Холандији, Словенији, Великој Британији и другим земљама тако што ће устати против окрутности и затворити све фарме крзна.

Навела је да се 2016. десио покушај да се укине постојећа забрана, али га је Парламентарна скупштина одбацила.

"Крзнарска индустрија у задњем тренутку покушава да за неколико фарми које још раде осигура додатних десет година. Чинчиле и друге животиње ужасно пате због услова у којима живе и у којима не могу задовољити своје природне потребе", написала је Андерсонова. Она је казала да те животиње "читаве животе проводе у малим, прљавим жичаним кавезима и онда се подвргавају бруталној електрокуцији и гушењу гасом". "Мото ПЕТА делимично каже: Животиње нису наши одевни предмети", саопштено је ова организација поводом писма Памеле Андерсон.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јао

28.05.2017 08:48

Американци сматрају европљање за зивотиње кога сад треба стити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

28.05.2017 22:31

Овдје су људи застицени мање од зивотиња.

ОДГОВОРИТЕ