ЛШ: Југ шокирао Про Реко, Андрија одвео Солнок у финале!

Југ шокирао Про Реко, Филиповић погодио пречку у нападу за изједначење! Хрватски састав славио је с 10:9 у Будимпешти и пласирао се у финале Лиге шампиона.  Прлаиновић одвео Солнок у финале Лиге шампиона! Узбудљиво мађарско полуфинале - 7:5 против Егера.

Остали спортови 27.05.2017 | 11:45
ЛШ: Југ шокирао Про Реко, Андрија одвео Солнок у финале!
Ватерполисти Југа изненадили су моћни Про Реко и пласирали се у финале Лиге шампиона победом од 10:9 (4:2, 2:2, 3:4, 1:1). Југ ће тако у Будимпешти бранити титулу првака освојену прошле године.

Све се решавало у самој завршници, узадњем нападу, Филип Филиповић је погодио оквир гола у нападу за изједначење, Југ је дошао до лопте и сачувао је до краја за коначних 10:9.  Иначе, захваљујући Филипу Про Реко се држао у игри против распуцаног Југа. Њабољи играч Европе је био најефикаснији са четири гола.

Била је то драма у којој је Про Реко вођен Владимиром Вујасиновићем морао да пружи руку бољем ривалу. У репризи прошлосезонског полуфинала Југ је показао брзу игру, па ни ове године моћна италијанска екипа није знала како до победе против распуцаних Дубровчана.

Мађарски дерби у полуфиналу Лиге шампиона припао је Солноку који је у Будимпешти славио с 7:5 (1:2, 2:0, 2:1, 2:2) против Егера.

Солнок ће у финалу играти против Југа који је савладао Про Реко с 10:9 у првом полуфиналу. Солнок су до финала предводили наш Андрија Прлаиновић и Арон Јангер са по три дата гола. Лепо је видети Андрију у пуном сјају!

Финале се игра у суботу од 16.45.

Дубровчани су титулу првака Европе освајали 1981, 2001, 2006. и 2016. године, док ће Солноку ово бити први наступ у финалу Лиге шампиона.

Од 15.15 Про Реко и Егер играју за треће место. Бреша је данас у двобоју за пето место свладала Олимпијакос са 8:5.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар