НБА - Драма у Кливленду: Неће, неће, неће, неће - хоће!

Шут Бредлија за победу против неубедљивог Џејмса четири пута одбио се од обруча пре него што је лопта завршила у дну мрежице. Сада је 2:1 за шампионе.

Кошарка 22.05.2017 | 14:00
НБА - Драма у Кливленду: Неће, неће, неће, неће - хоће!
Кливленд Кавалирси вратили су из "Гардена" у Охајо две убедљиве победе на старту финалне серије Истока, од којих је друга била историјски непријатна за Бостон Селтиксе, имали су 35:24 у првој, 66:48 у другој, 77:56 у трећој четвртини…

...и изгубили пред својим навијачима тројком Ејверија Бредлија у последњој секунди, после које је резутлат у борби за велико финале 2:1.

Мимо свих очекивања, када су остали без понајбољег играча и лидера екипе, повређеног Ајзее Томаса, "келти" су на паркету до тог тренутка у плеј-офу непораженог шампиона направили "брејк" који их је вратио у игру и оживео серију која је изгледала "мртво" после мечева у Масачусетсу.

После 13 победа Кавалирса у прошлом и овом плеј-офу без пораза – 108:111!

Бредли се подигао на тројку после асистенције Маркуса Смарта, док је сат показивао своје последње десетинке и лопта није хтела одмах у обруч, али се после мало нећкања одлучила да ипак не закаже додатних пет минута кошарке у којима би Кливленд добио прилику да исправи до тада пропуштене шансе.

Четири пута се лопта после Бредлијевог шута одбила од обруча пре него што је помазила мрежицу и младог тренера Бостона, Бреда Стивенса, наградила за лепо осмишљен специјал, који је најдоминантнијег кошаркаша данашњице Леброна Џејмса оставио на свега 11 убачених поена из 14 шутева претходне ноћи, уз шест изгубљених лопти, што је један од његових најлошијих наступа у завршницама сезоне од када је дебитовао 2003. године.

Кајри Ирвинг убацио је 29 поена, уз седам скокова, Кевин Лов почео је импресивно и погодио пет тројки у првој четвртини, али је потом успорио темпо - ипак, завршио је меч са 28 поена и десет скокова, уз седам тројки из 13 покушаја. Тристан Томпсон додао је 18, уз 13 скокова, али навикнути на константне Џејмсове МВП роле, Кавси су на крају остали "кратки".

"Знали смо шта је потребно да урадимо после катастрофе прошлог петка. Али, знали смо и да тај пораз не важи четири, да важи само један поен. Тако да смо се вратили заједно у ову серију", рекао је Стивенс, који је искористио резервног бека, Смарта, иначе специјалца за одређене офанзивне и дефанзивне роле, као плејмејкера.

Било је то коцкање које се потпуно исплатило.



Смарт је утакмицу завршио са 27 поена, пет скокова и седам асистенција, уз седам тројки из десет покушаја. Бредли је убацио 20, уз три скока и четири асистенције, а одличан је био и Ал Хорфорд са 16 поена и шест асистенција. Џеја Краудер убацио је 14 поена, уз 11 скокова, а разлику су на крају направиле и клупе два тима.

Резервисти које је Тајрон Лу слао на паркет шутирали су збирно 3/14 из игре, Ричард Џеферсон и Дерон Вилијамс нису се уписали у стрелце, Кајл Корвер погодио је једну тројку из пет покушаја за три поена, а Иман Шамперт убацио шест поена.

С друге стране, само од Келија Олиника (15, 5/8 из игре) и Јонаса Јеребка (10, 4/4 из игре), Стивенс је добио 25 поена, 14 више од комплетне клупе домаћег тима.

У једном тренутку, Јеребко је чак и "одржао буквицу" Лаву, за симулирање.

"Једноставно, сматрао сам да је симулирао. Не волим кад људи то раде. Ја не симулирам. Морао сам да му кажем. Он се као ту смејао, јер је знао да је симулирао. Он је велики играч, али човече устани... Заборави на 'флопинг'. То је мој мото, на крају крајева...", рекао је Јеребко после утакмице, у коју је Џејмс упорно покушавао да се врати, али није ишло.

"Кинг" је имао најмање 30 поена у осам узастопних мечева у плеј-офу, а девет таквих мечева није везао нико од Карима Абдула Џабара 1970. године.

Међутим, Џејмс је само помогао повратку Бостона у утакмицу шутиравши 0/6 у последњих 18 минута што је било довољно за један поен са линије пенала.

"Сви су морали да преузму одговорност и искораче вечерас, нарочито када је један од наше браће био у проблему", сетио се Смарт саиграча, Томаса.

"Наша љубав и подршка иду према Ајзеи. Волели бисмо да је овде, али разумемо. Само смо наставили да се боримо, свако је урадио свој део посла", додао је Смарт.

Питање је да ли ће се после повреде кука Томас враћати на паркет ове сезоне. Извесније је да ће га после посете специјалисти у уторак сачекати хируршки захват.

Следећа утакмица је у ноћи између уторка и среде такође у Кливленду, а потом ће се серија вратити у Бостон. Видећемо да ли ће резултат бити нерешен или ће се Кавси пробудити и стићи до прве "меч лопте".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар