Лекција легенде: Мислиш да је кошарка најважнија?!

Изненађен питањем новинара, тренер Жалгириса и легенда литванске конференције одржао је емотиван говор на тему приоритета у животу. "То нису ни спорт, ни победе, ни титуле. . . Схватићеш!", поручио је Шарас.

Кошарка 21.05.2017 | 19:00
Лекција легенде: Мислиш да је кошарка најважнија?!
Још једна маратонски исцрпљујућа кошаркашка сезона приводи се крају и у Литванији, где су у току полуфиналне серије плеј-офа.

Кошаркаши Жалгириса, браниоци тамошње титуле, повели су против Нептунаса 2:0 и још два успеха одвешће их у финале, где ће играти са бољим из полуфинала Лијетувос Ритас - Лијеткабелис (1:1).

Ипак, гласније од тријумфа Жалгириса у другој утакмици одјекнула је конференција за новинаре његовог тренера, легенде литванске и европске кошарке Шарунаса Јасикевичијуса, одржана у петак.

Популарни "Шарас" упитан је пред камерама и диктафонима за одсуство свог играча, Бразилца Августа Лиме, коме је дао дане одсуства да би присуствовао порођају супруге.

Новинарско питање гласило је: "Тренеру, шта мислите о томе што је Августо Лима отишао усред серије да присуствује рођењу детета?"

Изненађени Јасикевичијус одговорио је:

- "Шта мислим о томе? Па, ја сам му и дозволио".

Новинар је узвратио: "Али, да ли је нормално да играч напусти тим у току полуфинала?",

Тренер је опет одговорио контрапитањем:

"Да ли имате децу? Када будете имали децу, младићу, онда ћете схватити. Зато што је то максимум људског искуства... Заиста вам је добро питање", застао је Јасикевичијус, па запитао гласнијим тоном:

"Да ли мислите да је кошарка најважнија ствар на свету?"

- "Не, али полуфинале је...", гласио је одговор.

- "Полуфинале? Коме је оно битно?"

- "Тиму...", бранио се новинар.

- "Тиму? Ком тиму? Да ли сте видели број навијача на трибинама? Важно је? Када будете видети своје прво дете, онда ћете схватити шта је најважнија ствар у животу. Дођите тада и причаћемо поново, јер ништа не може да буде величанственије од рођења детета. Верујте ми. Нису то ни титуле, ни било шта друго. Августо Лима је тренутно у рају. Заиста сам срећан због њега", додао је Јасикевичијус.

Погледајте овај дијалог.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар