Џејмс још једном стигао и престигао Џордана!

Током НБА сезоне, нема превише вечери у којима Леброн Џејмс не постави, изједначи или се барем приближи неком од рекорда који су у власништву великана кошарке.

Кошарка 20.05.2017 | 16:45
Џејмс још једном стигао и престигао Џордана!
Изузетак није била ни прошла ноћ пошто је 'Краљ' још једном предводио Кливленд Кавалирсе у декласирању Бостон Селтикса (130:86), за вођство у финалу Истока 2-0.

Брон је у лаганом ритму, за 32 минута на паркету, уписао 30 поена (8/12 за два, 4/6 за три), седам скокова, четири асистенције, четири украдене и три блокаде.

Захваљујући кошгетерском учинку изједначио се са Мајклом Џордном по још једном параметру, пошто му је ово била осма узастопна утакмица у којој је имао најмање 30 поена у доигравању, а до краја сезоне имаће прилику и да надмаши рекордера, легенду Лос Анђелес Лејкерса Елџина Бејлора – који је стао на 11 таквих сусрета.

Истовремено, Леброн је претекао 'Његово летеће височанство' по броју украдених лопти у плеј-офу, са 377 сада има једну више од Мајкла, док је испред њега само још Скоти Пипен са 395 крађа.

Како сада стоје ствари, имајући у виду и да Голден Стејт Вориорси воде у финалу Запада против Сан Антонио Спарса (2-0), није немогуће да по први пут у историји гледамо веллико финале са два тима која су ту стигла без иједног изгубљеног меча.

Уколико се то обистини гледаћемо репризу финала од прошле и претпрошле године, и надати се да ћемо поново уживати у најаутентичнијој драми у свету спорта – седмој утакмици.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар