Рим: Делпо на Новака, Чилић одличан, испао Вавринка!

Џон Изнер победио је Стана Вавринку у два сета, док је Марин Чилић био бољи од Давида Гофана са 2:0 у осминифинала Мастерса у Риму.  Новак Ђоковић играће у четвртфиналу Мастерса у Мадриду против Хуана Мартина Дел Потра који је био бољи од Кеија Нишикорија са 2:0, по сетовима 7:6, 6:3.  

Тенис 18.05.2017 | 20:45
Рим: Делпо на Новака, Чилић одличан, испао Вавринка!
Аргентинац је заслужено прошао у наредну рунду, где ће се састати са другим рекетом света.

Први сет обиловао је брејковима, а при резултату 5:5, 34. тенисер света направио је брејк па се чинило да неће бити тај брејка у првом сету.

Међутим, Јапанац је узвратио истом мером па је ипак виђен тринаести гем у првом сету. Уједначено је било и у тај брејку, али је ипак Дел Потро био смиренији и на крају славио са 7:4.

У другом сету Аргентинац је направио рани брејк, који је држао до краја сета и тако заслужено славио.

Ђоковић и Дел Потро састајали су се 17 пута, а српски играч био је бољи у чак 13 дуела. У последњем мечу на Мастерсу у Индијан Велсу славио је други рекет света са 7:5, 4:6, 6:1.

Џон Изнер победио је Стана Вавринку у два сета, док је Марин Чилић био бољи од Давида Гофана са 2:0 у осминифинала Мастерса у Риму.

Американац је после сат и по времена игре савладао са 7:6, 6:4 трећег тенисера планете, који је наставио са лошим партијама овог пролећа.

Током меча гледали смо прилично изједначену игру, а први сет је завршен тек у тај-брејку, који је 24 тенисер света добио са 7:1.

У другом сету Изнер је одлучујући брејк направио у седмом гему, а до краја меча га није испуштао.

Американац ће у четвртфиналу играти са Марином Чилићем који је са 6:3, 6:4 победио Гофана.

Белгијанац током читавог дуела није имао одговор на одличну игру хрватског тенисера који је за 96 минута игре победио десетог играча планете.

До сада су у петак одиграна још три меча, Новак Ђоковић је рутински савладао Роберта Баутисту Агута, Милош Раонић је такође у два сета био бољи од Чеха Томаша Бердига, док је Немац Александар Зверев савладао домаћег тенисера Фабија Фоњинија (6:3, 6:3) који је у прошлом колу победио првог рекета света Ендија Марија.

Управо ће се Зверев и Раонић састати у четвртфиналу.

АТП Мастерс Рим:

осмина финала:

Фоњини - Зверев 3:6, 3:6
Гофан - Чилић 3:6, 4:6
Бердих - Раонић 3:6, 2:6
Вавринка - Изнер 6:7, 4:6
Баутиста - Ђоковић 4:6, 4:6
Нишикори - Дел Потро 6:7, 3:6
Тим - Квери - у току
Сок - Надал - у току

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар