Мадрид: Рафа и Ноле сигурни, слиједи Кеи, испао Мари и још...!

Новакова прва победа у два сета на шљаци! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Мадриду победом над Фелисијаном Лопесом – 6:4, 7:5.  Ћорић избацио Марија из 'Магичне кутије'! Хрватски тенисер Борна Ћорић направио је сензацију у осмини финала Мастерса у Мадриду елиминисавши првог играча света Ендија Марија у два сета – 6:3, 6:3.  Надал убедљив, Тиму трилер против Димитрова! Рафаел Надал убедљиво је савладао Аустралијанца Ника Кирјоса са 2:0, док је Доминк Тим после драме победио Димитрова, 2:1, у осмини финала Мастерса у Мадриду.

Тенис 11.05.2017 | 21:13
Мадрид: Рафа и Ноле сигурни, слиједи Кеи, испао Мари и још...!
Ђоковић је за разлику од првог меча са Николасом Алмагром одиграо одличан меч, без већих осцилација, и славио после нешто више од 75 минута игре.

Новак је подсетио на најбоље партије из прошле сезоне и тек у четвртом сусрету остварио први максималан тријумф на шљаци у 2017. години.

Меч у ’Магичној кутији’ имао је занимљиву увертиру, пошто је киша направила проблем – организатори су се понели поприлично аматерски, па су се двојица тенисера враћала у свлачионицу, упркос томе што је било падавина и пре почетка.

Ипак, то уопште није утицало на квалитет тениса јер су и Ђоковић и Лопес пружили сјајну партију. У неким тренуцима деловало је као да су заменили места, пошто је Србин погађао невероватне волеје, а Шпанац се још боље бранио у дугим разменама.

Једна необична ситуација можда је и решила питање победника у првом сету, када је Новак дошао до шансе јер је његов супарник стао, да би у другом делу игре виђена малтене пресликана ситуација из првог – с тим да је Ђоковић овога пута до кључног брејка дошао у 12. гему.

Ово је био јубиларни, 10. међусобни дуел Новака и Фелисијана, и девети тријумф другог играча на АТП листи.

Српски тенисер Новак Ђоковић победом над Фелисијаном Лопесом, заказао је дуел са Јапанцем Кеијем Нишикоријем, који је у два сета био бољи од Давида Ферера.

Осми тенисер планете тријумфовао је лакше него што се очекивало против искусног Шпанцем са 6:4, 6:3, у осмини финала АТП турнира у Мадриду.

Јапанац је експресно кренуо и већ у првом гему дуела направио брејк. До краја сета играчи су разменили по брејк, а сет је припао Нишикорију.

Добру игру из првог сета, осми тенисер света пренео је у други и на крају лако победио победио 30. играча планете.

Ђоковић и Нишикори одиграли су до сада 13 мечева, а српски тенисер славио је на чак једанаест.

Ћорић избацио Марија из 'Магичне кутије'! Хрватски тенисер Борна Ћорић направио је сензацију у осмини финала Мастерса у Мадриду елиминисавши првог играча света Ендија Марија у два сета – 6:3, 6:3.

Млади тенисер остварио је једну од највећих победа у каријери, пошто је после сат и 26 минута игре победио светског броја један.

Први сет обиловао је брејковима на обе стране, а хрватски тенисер одлучујући је направио у седмом гему, када је повео са 4:3. Уследио је веома сигуран сервис гем Ћорића, после чега је поново успео да одузме сервис Марију и тако добије први сет.

У другом сету играло се доста уједначено, али било је приметно да Мари не игра добро. Педесетдевети тенисер планете одлучујући брејк направио је у осмом гему другог сета, када је повео са 5:3.

Ћорић је потом сервирао за меч – прву меч лопту није искористио, али зато јесте другу за тријумф над првим играчем планете.

Британац је тако наставио са променљивим партијама овог пролећа, пошто је претходно био елиминисан у првој рунди Мастерса у Индијан Велсу, потом у другој рунди турнира у Монте Карло, док је у Барселони, која је претходила Мадриду, поражен у полуфиналу од Доминика Тима.

Раније у току године, Мари је био елмининисан у шеснаестини финала Аустралијан Опена од Мише Зверева.

Ђоковић ће тако имати прилику да смањи предност над Маријем, с обзиром да је Британац прошле сезоне догурао до финала у којем је поражен управо од Новака.

Зверев бољи од Бердиха, крај за Раонића! Немачки Александар Зверев савладао је Томаша Бердиха по сетовима 6:4, 6:4, док је Милош Раонић елиминисан од Давида Гофана у осмини финала Мастерса у Мадриду.

Деветнаести тенисер света наставио је са одличним партијама на шљаци, пошто је мало пре Мадрида освојио АТП турнир у Минхену.

Са друге стране Бердих овог пролећа пружа бледе партије, пошто је после елиминације у осмини финала Монте Карла, сада поражен у истом делу турнира у Мадриду.

Зверев је релативно лако добио први сет, пошто му је био потребан свега један брејк. У другом сету виђена је другачија ситуација, немачки тенисер је повео са 4:1, Бердих је успео да изједначи, али је потом уследио нови брејк Зверева, који на крају заслужено слави.

У следећем колу играће против Куеваса који је био бољи од Беное Пера (7:5, 0:6, 6:1).

Канађанин Милош Раонић поражен је од Давида Гофана, релативно лако пошто је Белгијанац славио са 2:0 по сетовима 6:4, 6:2.

Раонић од старта меча није имао одговор на игру Гофана, а у другом сету виђен је тотални пад у игри шестог тенисера света, па је Гофан лако прошао у наредно коло, где ће му ривал бити бољи из дуела Кирјос – Надал.

Надал убедљив, Тиму трилер против Димитрова! Рафаел Надал убедљиво је савладао Аустралијанца Ника Кирјоса са 2:0, док је Доминк Тим после драме победио Димитрова, 2:1, у осмини финала Мастерса у Мадриду.

“Краљу шљаке“ било је потребно свега сат и 13 минута игре да победи двадесетог тенисера света, резултатом 6:3, 6.1.

Кирјос је јачи отпор пружио само у првом сету, када је успео да врати брејк и смањи на 3:2. Међутим од тада је кренуло све низбрдо за Аустралијанца који је до краја меча освојио само један гем.

Пети тенисер света у четвртфиналу играће са Давидом Гофаном који је после два сета победио Милоша Раонића.

Аустријанац Доминик Тим тријумфовао је над Бугарином Григором Димитровом са 2:1 у сетовима (6:4, 4:6, 7:6), а у трећем сету виђена велика драма, пошто је девети тенисер света славио у тај-брејку са 11:9.

Млади Аустријанац спасио је чак три узастопне меч лопте у 13. гему трећег сета, а потом се сусретао са још две, које је такође успешно спасио.

На крају после два сата и 36 минута игре, Тим је победио и у наредном колу састаће се са Борном Ћорићем, који је направио сензацију победивши Ендија Марија.

Мастерс у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 5.439.350 евра.

АТП Мастерс Мадрид:

осмина финала:

Ђоковић - Лопес 2:0 (6:4, 7:5)
Нишикори - Ферер 2:0 (6:4, 6:3)
Гофан - Раонић 2:0 (6:4, 6:2)
Зверев - Бердих 2:0 (6:4, 6:4)
Ћорић - Мари 2:0 (6:3, 6:3)
Куевас - Пер 2:1 (7:5, 0:6, 6:1)
Тим - Димитров 2:1 (6:4, 4:6, 7:6)
Надал - Кирјос 2:0 (6:3, 6:1)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар