Супертренер: Агаси близу сарадње са Новаком!

Бивши најбољи тенисер света Андре Агаси могао би да постане тренер Новака Ђоковића, преноси "Дејли Телеграф".  "Андре Агаси је нови тренер Новака Ђоковића"! Тенисери који збирно имају 20 грен слем и 76 Мастерс титула, рачунајући и финала Мастерс серије на крају сезоне, требало би да почну припреме за Ролан Гарос и Вимблдон.

Тенис 09.05.2017 | 10:15
Супертренер: Агаси близу сарадње са Новаком!
Ђоковић је пре неколико дана раскинуо сарадњу са комплетним стручним штабом, потом најавио да ће нови тренер бити неко "велико име", док је "Телеграф" открио о коме се ради.

Легендарни амерички тенисер могао би да се врати на тур и преузме улогу коју су до пре неколико месеци имали Борис Бекер и Маријан Вајда.

"Биће то неко ко је имао слично искуство као ја. Нема много људи у прошлости који су успели да играју на тако високом нивоу, па ћемо видети. Размишљам полако и темељно о томе. Не желим да журим са одлуком", рекао је Ђоковић пре неколико дана.

С обзиром на то какав карактер има и на његову бурну тениску прошлост, освајач осам Гренд слем титула потпуно се уклапа у жеље српског тенисера.

Британски лист сазнаје да ће улога Агасија бити ограничена и да се он неће појављивати на свим турнирима. Новак би у том случају ангажовао још једног тренера који би га пратио на туру.

Пре неколико месеци појавиле су се информације да би Американац могао да постане тренер Ника Кирјоса из Аустралије, али је он то демантовао.

"Не бих имао времена за своју децу, која имају 15, односно 13 година. Одговор је не, не бих могао то да радим на начин на који желим", рекао је тада Агаси.

Нови тренер Новака Ђоковића биће - Андре Агаси!

Британски лист "Тхе Даилy Телеграпх" објавио је са назнаком "еxцлусиве" причу о томе да су се двојица грен слем шампиона договорила око услова сарадње и да ће Американац ускоро почети да ради са актуелним светским бројем два.

"Телеграпх" не наводи изјаве, већ се само позива на своје изворе у тениском свету.

Ђоковић је прошле недеље објавио да се, после Бориса Бекера, растао и са Марјаном Вајдом, али и Гебхардом Гричом и Миљаном Амановићем, после чега је на Мастерс у Мадрид допутовао у друштву рођеног брата, Марка, који ће му асистирати у покушају да трећи пут тријумфује у престоници Шпаније.

После тога, тенисери који збирно имају 20 грен слем и 76 Мастерс титула, рачунајући и финала Мастерс серије на крају сезоне, требало би да почну припреме за Ролан Гарос и Вимблдон.

У међувремену, с обзиром на све оно што се догађало од Ђоковићевог тријумфа на Ролан Гаросу прошле сезоне до данас, некада неприкосновени "Број 1" светског тениса склизнуо је на листи фаворита, па светске кладионице на игру "Ђоковић не осваја ниједан грен слем ове сезоне" нуде квоту од 2,62.

Агаси би требало да помогне Новаку да се врати на врх, где је готово непрекидно боравио од вртоглавог успона 2011. године, а чињеница да се растао са Вајдом, с којим је буквално одрастао, говори у прилог томе да га актуелна ситуација итекако боли и да је решен да и даље осваја највеће турнире и игра пресудну улогу на АТП туру.

Ђоковић је по доласку у Мадрид одржао "пресс" конференцију на којој је најавио да ће ускоро објавити име новог тренера, називајући га "супертренером".

Док се чека званична потврда, или деманти ове приче, Новаков агент Едоаро Арталди рекао је у понедељак увече да…

"У овом тренутку ниједно име није издвојено и налазимо се само у почетној фази разговора са заинтересованим странама".

Агаси се од повлачења није одвојио од тениса, отворио је неколико школа у Сједињеним Државама, а често је и виђен гост на великим турнирима.

Не тако давно помињан је као могући тренер Ника Кирјоса, када је рекао…

"Не бих имао простора сада, јер моја деца имају 15 и 13 година. Тако да је одговор: 'Не'. Не бих могао то да радим на прави начин".

Да ли је Ђоковић успео да га убеди да промени мишљење? Остаје да видимо... У "Телеграпху" су уверени да јесте.

Као могући тренери Ђоковића помињани су поново Борис Бекер, затим његов вечити критичар Матс Виландер, бивши тренер Роџера Федерера - Штефан Едберг, Новаков добар пријатељ и некадашњи освајач Ролан Гароса, Густаво Кертен, као и хрватски грен слем шампион Горан Иванишевић. Избор је пао, изгледа, на Агасија, који је дуго у браку са такође легендарном тенисерком, Штефи Граф.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар