Мадрид: Јанковићева поражена на старту!

Српска тенисерка Јелена Јанковић елиминисана је на старту турнира у Мадриду, пошто је у првом колу изгубила од Словакиње Доминике Цибулкове 6:4, 5:7, 7:5.

Тенис 07.05.2017 | 23:55
Мадрид: Јанковићева поражена на старту!
Јелена поражена у "маратону"! Искусна српска тенисерка сервирала је за победу над светском "број 5", али је ипак елимисана на старту турнира у Мадриду.

Меч је трајао скоро три сата, Јанковићева је, као и много пута раније у каријери сервирала за победу, али није успела, па је Цибулкова славила и повела у међусобном скору 3:2.

"Милионити" драматичан меч у каријери одиграла је у недељу увече Јелена Јанковић, тренутно 56. на WТА листи.

Нажалост, није успела да се пласира у друго коло Мадрида, пошто је након безмало три сата изгубила од Доминике Цибулкове - 4:6, 7:5, 5:7.

Да пораз буде болнији, Јанковићева је сервирала за победу, али је "динамитна" Словакиња успела да се извуче и потом тријумфује. Тиме је повела у међусобном скору са 3:2.

У другом колу састаће се са квалификанткињом из Француске Осеан Додин (63), која је била боља од Андрее Петковић - 6:3, 6:3.

Први носилац је Немица Ангелик Кербер, други Чехиња Каролина Плишкова, трећи Румунка Симона Халеп, а ту је и Марија Шарапова, која је добила "вајлд кард" и на старту ће се састати са Мирјаном Лучић Барони из Хрватске.

Турнир у Мадриду игра се за наградни фонд од 5.439.350 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар