Настасеу забранили улазак у ложу Вимблдона, али...!

. . . његова реакција ће одзвањати Енглеском и Румунијом! Илија Настасе се нашао у центру пажње јавности када се прошлог месеца за време Фед куп меча између Румуније и Велике Британије непримерено понашао, а и зато што је изнео и расистичке коментаре на рачун још нерођеног детета Серене Вилијемс. Због свега тога, организатори Вимблдона су одлучили - неће моћи да из ложе гледа трећи гренд слем у сезони.

Тенис 09.05.2017 | 15:30
Настасеу забранили улазак у ложу Вимблдона, али...!
Филип Брук, председник "Ол Ингланд клуба", јасно је поручио контраверзном Румуну.

"Све што је Настасе учинио, све што је рекао, ми осуђујемо. Зато неће добити позивницу за краљевску ложу. Сачекаћемо одлуку ИТФ-а о суспензији, па ћемо одлучити да ли ће бити избачен из нашег клуба", казао је Брук.

Извршни директор Ричард Луис се надовезао на ову изјаву.

"Настасе ће бити заустављен на улазу, ако проба да купи карту", поручио је Луис.

А онда је после изречене забране и Настасе пожелео да нешто каже у своју одбрану.

"Није ме брига. Гледајте на то како желите. Можда и као освету. Када су сви одбили да играју Вимблдон 1973, ја сам дошао да се такмичим. Да ли се то рачуна? Какве везе има Вимблдон са Сереном и мечевима Румуније у Фед купу!? Да сам урадио нешто глупо у Вимблдону, разумео бих суспензију. Сигурно мисле да смо ми Румуни морони. У супротном ми није јасан поступак", казао је Настасе, освајач Ролан Гароса (1973.) и УС Опена (1972), а финалиста вимблдона у два наврата, 1972. и 1976. године.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

либа

09.05.2017 16:25

Илија црни Илија

ОДГОВОРИТЕ