Чајем од коприве против анемије, упала и прехладе

Лековити чај од коприве популаран је широм света јер обилује великом количином витамина, минерала и хлорофила који јачају имунитет и помажу у лечењу разних болести, прехлада и упала.

Здравље 05.05.2017 | 12:01
Чајем од коприве против анемије, упала и прехладе
Ако сте подложни честим прехладама и упалама, коприва ће вам помоћи да ојачате имунитет, јер је богата бакром, витамином Ц, магнезијимом, манганом и цинком.

Коприва садржи доста гвожђа, због чега се сматра верним борцем против анемије. Та болест често погађа децу, адолесцентне, труднице и старије особе, а гвожђе је јако тешко надокнадити кроз храну. Да не бисте узимали различите таблете, најбоље је да пијете чај од коприве.

Особе које се боре са вишком килограма, могу да користе коприву која ствара осећај ситости и повољно утиче на регулацију телесне тежине. Помаже и при бржем избацивању урина, због чега се сматра природним чистачем организма.

Мушкарци могу да имају велике користи од коприве, пошто се она годинама користи за лечење простате природним путем јер спречава појаву малигних тумора на тој жлезди.

Чај од коприве је одличан и за особе које имају проблема са поленском грозницом која проузрокује неконтролисани свраб, иритацију, црвенило очију и кијавицу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар