ЕЛ: Реал не допушта изненађење и иде на Ф4!

"Краљевићи" са два тријумфа у гостима поправили "мрљу" после пораза пред мадридском публиком и постали трећи учесник фајнал-фора Евролиге за ову сезону.  Краљ покорио Цариград! Превелика је снага мадридске гарде, Дарушафака часно погинула! Реал и други пут славио на гостовању тиму Дејвида Блата и тако чекирао карту за Ф4.

Кошарка 28.04.2017 | 21:00
ЕЛ: Реал не допушта изненађење и иде на Ф4!
Ништа од изненађења, Реал Мадрид иде на фајнал фор Евролиге - 3:1!

Мадридски тим је забринуо навијаче након слабе партије, брејка и изједначења Дарушафаке на 1:1, али је тим Пабла Ласа са две победе у Истанбулу "букирао" карте за фајнал фор Евролиге, који се игра баш у овом граду, а противник ће бити Фенербахче!

"Краљевићи" су након 88:80 у уторак, овог петка остварили још убедљивију победу резултатом 89:78 (24:21, 21:17, 27:20, 17:20), а све је чини се било решено у узбудљивој трећој четвртини.

Дарушафака је била ухватила прикључак на 54:55, али након тога је Реал везао осам поена и одржавао ту предност све до серије техничких грешака која је завршена и убацивањем предмета домаћих навијача, да би у последњи квартал Реал ушао са "плус 14".

Утишала се и публика, а Реал је у лаганом ритму био пред "потврдом победе", да би потом Вонамејкер, Клајбурн и Вилбекин направили серију 11:0, али је "клач" поново био Серхио Љуљ који је положио лопту у кош уз фау и тако зауставио "црну серију" и убио краткотрајни ентузијазам који се на појавио код играча Дарушафаке.

Управо је Љуљ био најефикаснији у саставу Реала са 17 поена, а имао је и пет асистенција, док су по 15 поена забележили Треј Томпкинс и Ентони Рендолф.

Лука Дончић је имао још једну добру партију са 11 поена, 7 асистенција и 5 скокова.

Код домаћина, као много пута ове сезоне, доминирао је Бред Вонамејкер са 25 поена, а двоцифрени су били још и Скоти Вилбекин (14), Вил Клајбурн (11) и Џејмс Андерсон (10)

После Фенербахчеа и московског ЦСКА, пласман на Фајнал-фор Евролиге оверио је и мадридски Реал!

Краљевски клуб славио је и на другом гостовању Дарушафаки и то резултатом 89:78 (24:21, 21:17, 27:20, 20:17), где је притом водио готово 35 минута. То значи да ћемо у полуфиналу гледати спектакл у режији Реала и Фенера. 

За разлику од претходних утакмица, тим Пабла Ласа направио је кључну превагу тиме што је дефанзивно потпуно зауставио Анта Жижића, а врло расположени Бредли Ванамејкер није могао све сам. Ванамејкер је меч завршио са 25 кошева (1/7 за три), али и пет изгубљених лопти. Имао је, додуше, фантастични плејмејкер подршку Скотија Вилбекина и Вила Клајбурна, али је и њихов учинак био недовољан да се попуни велика рупа изостанком адекватног броја кошева Анта Жижића, те Џејмса Андерсона, који је проиграо тек у финишу утакмице, потом и Даириса Бертанса и Адријена Моермана. Њих четворица су искомбиновали тек 26 поена, док су Вилбекин и Клајбурн убацили 14, односно 11 поена. Хрватски центар имао је тек шест кошева, далеко испод учинка у прве три утакмице. 

Реал је, једноставно, овог пута имао више расположених шутерских опција, зато је и водио главну реч готово целим током утакмице. Чак петорица играча имала су двоцифрене бројке, од чега је Серхио Љуљ имао 17 кошева, уз пет асистенција, а затим Треј Томпкисн иЕнтони Рендолф по 15 поена. Укључујући и једно монструозно закуцавање у трећем кварталу.

Лука Дончић је поново уделио неколико кошаркашких лекција, пошто је на крају имао 11 поена, седам асистенција и пет скокова, уз једну украдену лопту. 

Преломни тренутак утакмице виђен је у завршним тренуцима треће четвртине, када је судијска тројка вођена Дамиром Јавором имала неколико дискутабилних одлука. Прво је над Џејсијем Керолом свиран упитан фаул при шуту за три поена, да би потом Лук Харангоди и клупа Дарушафаке добили по техничку грешку. Керол је потом убацио пет слободних бацања, да би Лука Дончић на две секунде пре звука сирене изнудио прекршајМаркуса Слотера и убацио још два пенала. Реал је тако за нешто мање од 20 секунди отишао са вођства од седам поена до резултата 72:58. 

Гости су велики налет наставили и у прва два минута последњег квартала, када је разлика достигла максималних 16 кошева (77:61), а управо на таласу убедљиве предности привели меч мирнијем крају. Мада, Дарушафака је до краја покушала на све начине да се подигне из нокдауна. Било је прекасно...

Тражи се још један учесник Ф4, а њега ће дати победник дуела Олимпијакос - Ефес, а уочи вечерашњег меча у Истанбулу - Турци воде 2:1 у серији.

Противник Реала на Ф4 биће Фенербахче који је у три меча "тукао" Панатинаикос. Управо је тим Жељка Обрадовића прошле године избацио Мадриђане, али у четвртфиналу. Без пораза.

ЕВРОЛИГА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ - ЧЕТВРТИ МЕЧЕВИ

Дарушафака - Реал Мадрид 78:89
/Ванамејкер 25 - Љуљ 17/

20.15 Анадолу Ефес - Олимпијакос

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар