Видео: Рукометни земљотрес у Скопљу!

Вардар слави Ф4 и Штербика, Србин међу најбољим дефанзивцима Европе! Искусни чувар мреже имао 10 интервенција у реваншу, а свој допринос читавој сезони скопског тима дала су и тројица српских репрезентативаца, од којих је Илија Абутовић кандидат за најбољег одбрамбеног играча елитног такмичења.

Остали спортови 28.04.2017 | 18:20
Видео: Рукометни земљотрес у Скопљу!
Политичка ситуација у Македонији је нешто што узбуркава читав овај део Европе, али прави српорски земљотрес изазвали су рукометаши Вардара, који су обезбедили историјски пласман на Фајнал фор Лиге шампиона. У тим тектонским поремећајима више него активно учествују и тројица срспких репрезентативаца Страхиња Милић, Илија Абутовић и Мијајло Марсенић.

Вардар је у реваншу у Скопљу направио демолирао немачки Флензбург са 35:27 и тако на убедљив начин надоградио победу од два гола разлике из првог меча (24:26), а три пута у стрелце се уписао Марсенић.

То није била само победа, већ права рукометна лекција бившем прваку Европе, којем је крила дао некадашњи голман наше земље Арпад Штербик, један од јунака Вардарове феноменалне сезоне. Искусни, 37-годишњи ветаран забележио је 10 одбрана у реваншу, док је једну успешну интервенцио имао и српски репрезентативац Страхиња Милић.

Екипа Раула Гонзалеса одушевила је рукометну Европу, па се чак тројица играча налазе у конкуренцији за избор најбољих у овој сезони, а међу њима је и још један српски репрезентативац Илија Абутовић, који је кандидат за најбољег дефанзивца Лиге шампиона.

Димур Дибиров је кандидат за најбоље лево крило у Европи, а Алекс Душебајев за најбољег десног бека. Наравно, шпански стратег је у конкуренцији за најбољег тренера Европе.

У дворани Јане Сандански било је присутно 5.000 навијача, а како су јављали тамошњи медији испред дворане је три пута више људи гледало утакмицу на видео биму.

Фајнал фор се ове сезоне одржава у Келну 3. и 4. јуна.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар