Све спремно за 11. издање трке Београд-Бањалука!

Све је спремно за старт 11. бициклистичке трке "Београд-Бањалука", чија ће прва трка бити вожена прекосутра од престонице Србије до Бијељине, а у недјељу ће бициклисти превести дионицу од Теслића до Бањалуке.

Остали спортови 28.04.2017 | 12:45
Све спремно за 11. издање трке Београд-Бањалука!
У сарадњи са свих 11 градова кроз које ће проћи караван од око 170 бициклиста из 26 тимова, организатори су обавили и посљедње детаље, а до почетка саме трке остало је још неколико ситница које се практично рјешавају непосредно прије почетка.

"Трка стартује из Београда испред храма Светог Саве у 11 часова, а бициклисти ће за нешто мање од три сата превести 135 километара, те преко Обреновца и Шапца стићи у Бијељину. Караван се затим сели у Теслић одакле дан касније у подне креће друга трка. Бициклисти ће преко Тешња, Добоја, Дервенте, Прњавора и Лакташа стићи у Бањалуку. Та дионица дуга је 185 километара, а у Бањалуци би требали бити око 15:30 часова. Од ове године биће додијељена награда и за генерални пласман за пролазне циљеве, а један такав биће у Лакташима. Такође, трка од Теслића до Бањалуке биће бодована за првенство Балкана", рекао је директор трке Владимир Куваља.

Побједник прошлогодишње трке од Теслића до Бањалуке Филипо Фортин нажалост неће бити у могућности да брани круну, јер је пао на трци кроз Хрватску која је вожена прошле седмице.

"Фортин готово сигурно неће учествовати, али ће доћи остали чланови његове екипе ГМ Еуропа Овини и вјерујем да ће неко од њих тријумфоватои, јер се ради о заиста квалитетним бициклистима", рекао је Куваља.

Захваљујући Радио Телевизији Републике Српске другу годину заредом гледаоци ће путем малих екрана моћи да посматрају улазак бициклиста у Бањалуку и сами крај друге трке.

Пренос је прошле године гледало чак 350.000 гледалаца, а ове године та бројка би могла да буде и већа. Организацију трке помогло је министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

"Ово је догађај који смо уврстили на списак манифестација од посебног значаја. Као и ранијих година, финансијски ћемо помоћи трку, а о износу ћемо се накнадно договорити", рекао је представник министарства Оливер Гачић.

Начелник одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт града Бањалука Драган Бањац похвалио је организаторе који су, како каже, одрадили одличан посао.

"Трка има вишеструки значај за Бањалуку, а већ сада дајем идеју да идуће године крене из Бањалуке како би на лијеп начин прославили 120. рођендан Бициклистичког клуба БСК, утемељивача нове трке", рекао је Бањац.

Велики посао одрадиће и представници свих градова кроз које пролази караван.

"Драго нам је што можемо дати наш скромни допринос организацији ове трке, која је најбољи могући вид промоције локалних заједница и Републике Српске у цјелини", рекао је представник општине Лакташи Мирослав Коџоман.

Уз трку је и ове године дугогодињи спонзор компаниј м:тел.

"Добре ствари не треба мијењати, тако да смо и даље уз трку која је једна од најважнијих манифестација не само за нашу компанију него и за нашу земљу", рекла је портпарол м:тела Милица Стојаковић.

10.000 евра износи наградни фонд.

350.000 гледалаца посматрало трку путем ТВ екрана прошле године.

25.000 људи на друштвеним мрежама прати актуелности.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар