Након 40 година нашла породицу

Она је мајка две девојчице и јога инструктор.  Рођена је Суботичанка, живи у Београду, а породица из Африке, с којом није имала контакт, јавила јој се пошто је видела фотографије из серије "Војна академија" на Фејсбук профилу.

Забава 26.04.2017 | 12:40
Након 40 година нашла породицу
Баја Багуе Намкосе је тренутно у Централној Африци где живи њена породица коју је отишла да посети.

- Мој тата је дошао у Србију из Централноафричке Републике да студира, остао је овде и потпуно прекинуо контакт са целом фамилијом у Африци, тако да ја нисам имала са њима. На снимању је један мој драги колега ставио фотографију на Фејсбук са локацијом Централноафричка Република Банги.

Мени су пријатељи почели да честитају што сам коначно успела да ступим у контакт с родбином. Било ми је јако непијатно... А онда је моја рођена тетка са татине стране видела ту слику. Уследио је позив који ме је јако обрадовао. Спојили смо се и због "Војне академије" сам нашла родбину - испричала је Баја Блицу.

- Мама ми је Суботичанка, тачније, полу-Словенка, полу-Немица. Ја сам рођена 31. јула 1980. године, у Суботици. Мајка сам две дивне девојчице, Мије и Вање. Дошла сам у Београд да студирам, завршила сам и магистрирала комуникологију на Политичким наукама. У телевизијском послу сам дуги низ година.

Већ пет година радим на једној спортској телевизији. Имам искуство и као продуцент, радила сам документарни филм "Живот је леп". Појавићу се у филму "Инцоминг" са Скотом Аткинсоном у главној улози, а ту је пресудило мамино порекло, играм Немицу Краус - открива Баја детаље из свог живота.

Моја прва љубав је глума, њом сам се бавила од 15. до 20. године у КПГТ-у. Редитељ Дејан Зечевић је мој пријатељ и он ми је понудио улогу у "Академији". Било ми је занимљиво да играм официра из Централноафричке Републике, одакле је мој отац, а коју никад нисам посетила.

Сви моји пријатељи знају да сам то одувек желела. Са свих страна сам добијала упозорења да је опасно и да тамо не треба да идем. Наравно да сам истог момента прихватила улогу. Знала сам да ћу врло брзо заиста отићи у ту земљу. И ево, управо сам тамо - каже лепа глумица и открива шта јој је најтеже било на снимању.

- У "Војној академији" имала сам јако тешке глумачке задатке. Први и најтежи је био да лоше говорим српски језик, иако сам из Србије. Тога сам се највише плашила, јер је ту требало имати мере. Мислим да сам успела. Други тежак задатак су биле сцене где је требало показати емоцију, тугу, плач - завршава Баја.

(Ало)


Коментари / 0

Оставите коментар