ЕЛ: Фенербахче је веч на ''фајнал-фору''!

Доминација у правом облику - Фенербахче је на Фајнал фору! Панатинаикос пометлан у три потеза! Другу годину заредом ПАО избачен из четвртфинала без тријумфа - 79:61.

Кошарка 25.04.2017 | 21:50
ЕЛ: Фенербахче је веч на ''фајнал-фору''!
Фенербахче је први учесник Фајнал фора Евролиге за 2017. годину!

После два рутинска брејка усред Атине, турски шампион завршио је комплетан посао око пласмана на завршни турнир Евролиге, пошто је на свом терену разбио Панатинаикос у парампарчад - 79:61 (18:17, 19:13, 15:12, 27:19).

Фенербахче је тако оверио пласман на завршни турнир трећу годину заредом, док је Панатинаикос после прошлогодишњег „метљања“ од Басконије доживео исту судбину и у окршају против једног од главних фаворита за оверавање шампионске круне. 

Овај пут Богдан Богдановић није био главни режисер Фенерове победе, већ су то учинилиБоби Диксон, Џејмс Нанели Јан Весели и Екпе Јудо, пре тога и Никола Калинић, да би његов сународник само ставио препознатљиви печат на Фенерову доминацију у дуелима са Панатинаикосом.

Веровали су навијачи Фенера да ће њихови миљеници решити посао већ у трећој утакмици, због чега су на врло домишљат начин послали поруку атинском великану да је време да пакује кофере и иде кући. 

Ни у овој утакмици Панатинаикос није имао изражених шанси да узме победу, упркос томе што се налазио у ситуацији да победи или падне на колена. Тек нешто мање од једног полувремена тим Ћавија Пасквала успео је да се држи равномерно са ривалом, али тек непосредно пре истека 20. минута све је пало у воду. 

Прво је Нанели погодио тројку којом је резултатски коначно одвојио Фенербахче (32:26), да би се Калинић и Датоме потрудили да се опипљива разлика задржи до одласка на велики одмор. Почетком другог полувремена Калинић је својом другом тројком на утакмици донео прву двоцифрену разлику (47:37), убрзо је прорадио и Богдановић, па је свих 10 поена убацио у другом делу игре.

А онда је Фенербахче серијом тројки потпуно разбио Панатинаикосову концепцију. Тресли су мрежицу Диксон, Датоме и Нанели, затим и Богдановић и тако бројали до укупно 12 далекометних хитаца. Док су Весели и Јудо са укупно 16 скокова, те четири блокаде Летећег Чеха, потпуно закључали прилазе рекету.

У редовима гостију једино је Кеј Си Риверс био на висини задатка. Меч је завршио са 16 поена, а тешко да би Панатинаикос успео да уради нешто више чак и да је имао још једног расположеног играча на терену. Крис Синглтон имао је 12 кошева, остали су били на једноцифреним бројкама, а Јанис Бурусис, Џејмс Фелдин и Мајк Џејмс заједно су скупили тек 15 кошева!

Код Фенера најефикаснији био је Диксон са 13 кошева, један мање дао је Нанели, док суКалинић, Богдановић (8ск, 7из), Датоме и Јудо (10ск) имали по десет поена. 

ЕВРОЛИГА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ - ДРУГИ МЕЧЕВИ

Уторак: 

Фенербахче - Панатинаикос 79:61
/Диксон 13 - Риверс 16/

21.00 Басконија - ЦСКА Москва

Среда: 

18.30 Анадолу Ефес - Олимпијакос
20.15 Дарушафак - Реал Мадрид

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар