Сваки досад је био важан - важан је и овај!

Четврти пут у сезони, а 255. пут у историји Црвена звезда и Партизан укршају копља у кошаркашком вечитом дербију.

Кошарка 25.04.2017 | 17:45
Сваки досад је био важан - важан је и овај!
Најважније борбе, барем оне које су одлучивале о пласману у Евролигу, већ су завршене, али је сада почела она која са собом носи можда и највећи престиж. Наши најквалитетнији тимови Црвена звезда и Партизан одмериће четврти пут снаге у овој сезони, али први пут у такмичењу које одлучује о титули првака Србије.

На програму је тек друго коло МОЗЗАРТ Суперлиге, меч у овом тренутку нема превелику резултатску важност, али би и те како би могао да буде битан на крају када се буде одлучивало о стартној позицији пред почетак плеј-офа. С обзиром на квалитет осталих ривала, врло лако би могло да се деси да о првом месту у лигашком делу сезоне буду одлучивали управо међусобни окршаји између вечитих ривала. Али чак и да не буде тако, јошсе није догодило да буде одигран дерби према којем је нека од две екипе била потпуно равнодушна. Нема сумње да ће тако бити и овог пута.

„Без обзира на то што је друго коло у питању, утакмица има резултатски значај. Из искуства то знамо и на основу тога правимо анализе. На то долази и специфичност дербија јер је то утакмица када се све заборавља шта је било током сезоне – статистички параметри, какав је однос победа и пораза, каква је форма... Улази се са жељом да се извлачи тренутни максимум из екипе у жељи да се савлада највећи ривал“, рекао је тренер црвено-белих ДејанРадоњић.

Црвена звезда је у објективној предности, јер има квалитетнији тим, освојила је недавно трећи узастопни прстен на Јадрану и пуна је самопоуздања. Са друге стране, Партизан је морао поштено да се презноји како би савладао Вршац на свом терену, али Џикићев тим има довољно времена да дође до праве форме, а тај процес би могао додатно да убрза евентуално славље против највећег противника. Партизан је ове сезоне већ показао да уме да пронађе решење за Звездину игру, па ће то покушати да понови још једном.

„Звезда има предност домаћег терена, у нашим сусретима то има посебну тежину. Они су добар тим, имају успешну сезону“, поручио је Џикић.

Ово ће бити званично 255. окршај вечитих ривала, Партизан има 139 победа, а Црвена звезда 110, док је пет окончано нерешним резултатом. Ипак, у последњих десет окршаја црвено-бели су остварили шест победа, укључујући и ону у финалу Купа Радивоја Кораћа када се екипа Дејана Радоњића домогла првог трофеја у овој сезони.

"Можемо да причамо оно што се говори увек пред утакмице са Партизаном. Небројено пута се догађало да победи екипа која има мање шансе на папиру. Причамо сада о овом тренутку. Ми имамо јасан циљ да победимо, а надам се да ће се то и догодити", додао јеРадоњић.

Звезда ни овога пута неће моћи да рачуна на Стефана Јовића који још увек има проблема са леђима, али је извесно да ће се на терену наћи Бранко Лазић, који је пропустио први меч у Суперлиги због повреде рамена. Код Партизана је протеклих дана под знаком питања биоУрош Луковић, кога је мучило стопало, али ће стегнути зубе и покушати да парира Звездиној центарској линији.

Правду на вечитом дербу делиће Милија Војиновић, Александар Глишић и Урош Николић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар