Волфова тениска процјена: Луис и Фетел су као Федерер и Надал!

Узајамно поштовање је повезало Рафаела Надала и Роџера Федерера. Исте паралеле Тото Волф повлачи и између Луиса Хамилтона и Себастијана Фетела.

Остали спортови 28.04.2017 | 20:15
Волфова тениска процјена: Луис и Фетел су као Федерер и Надал!
Спортско поштовање или ривалско страхопоштовање? И једно и друго везује Себастијана Фетела и Луиса Хамилтона. Тото Волф, први човек Мерцедес АМГ Петронаса мисли тако, па их пореди са Надалом и Федерером на терену белог спорта. Да ли Немац није мало прерачунао? Па, тенисере раздваја мрежица, а аутомобилисте брзина и ризик од дуела који се може завршити излетањем или удесом.

“Стварно ме подсећају ме на Федерера и Надала, односно не начин на који су владали тениским светом. Сваки њихов меч је био прави рат, али увек су успевали да нађу начин да поштују један другог ван тениског терена. Зато је можда њихово ривалство још посебније”, рекао је Тото Волф као да се нада да ће филозофија његовог виђења односа између Дајмлеровог и Фераријевог ривала превагнути на страну његовог такмичара. То се свакако видело у Волфовој изјави у чијем средњем слову стоји вечита жеља за доминацијом и невиђен бес када га снађе пораз.

У наставку приче, шеф Мерцедес АМГ Петронаса прокоментарисао је односе у својој гаражи.

“Свакако да никада не желите да изгубите од клупског друга. Ипак, Валтери и Луис су се добро сложили, јер одлично сарађују и одлично се допуњују. Чак је и боље него што смо очекивали”, рекао је Волф који би их сложио чак и да они то не желе, јер такав глас бије човека који руководи годинама доминатном Ф1 екипом.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар