Денвер прави супертим - Јокић, Пол, Џорџ, Милсеп!

Ден Фавал, новинар портала 'Блеацхер Репорт', бавио се могућим настанком неколико 'НБА супертимова' у скоријој будућности.

Кошарка 28.04.2017 | 22:50
Денвер прави супертим - Јокић, Пол, Џорџ, Милсеп!
Фавал је у обзир узео све факторе, од тренутног играчког кадра, потенцијала оних најмлађих играча, па све до места у селери кепу и могућностима за трејдове.

'Супертимови' и нису толико честа појава у најјачој лиги света, а нису увек и успешни – ако се изузму шампионске генерације Чикаго Булса са Мајклом Џорданом, Скотијем Пипеном и осталима, Мајами Хита са Леброном Џејмсом, Двејном Вејдом и Крисом Бошом, односно Бостон Селтикса са Кевином Гарнетом, Полом Пирсом и Рејом Аленом.

С друге стране, ту су и два неуспела експеримента Лос Анђелес Лејкерса, најпре из сезоне 2003/2004 са Шекилом О'Нилом, Геријем Пејтоном, Кобијем Брајантом и Риком Фоксом, док ништа слабији није био ни ростер са Кобијем Брајантом, Пауом Гасолом, Двајтом Хаурдом и Стивом Нешом.

На врху Денове листе, коју можете пронаћи и на званичним странама НБА лиге, јесу Бостон Селтикси, следе Торонто Репторси, онда и Денвер Нагетси нашег Николе Јокића, а аутор исту могућност види и у одређеном сценарију за Сан Антонио Спарсе, Мајами Хит и Вашингтон Визардсе.

Нагетси нуде оно што мало њих може

Огроман простор у селери кепу и непрегледан број могућности приликом трејдова свакако иду у корист приче око Денвер Нагетса, али је Никола Јокић права ствар. Он је суперстар у настајању – неко ко им може послужити да привуку слободне агенте и ангажују неке од звезда.

Ипак, Јокић није продужио временски период у ком Нагетси могу да маневришу – створио га је и они су тога свесни. Последњег дана трејд 'деадлинеа' покушали су да направе монструозан трејд и доведу Пола Џорџа из Индијана Пејсерса. Ништа се није догодило, очигледно, пре свега је је Џорд сматрао да није могуће проћи до финала са Нагетсима поред Голден Стејт Вориорса и Сан Антонио Спарса.

Никола је своју другу сезону у НБА лиги завршио са просеком од 16,7 поена, 9,8 скокова, 4,9 асистенција и 0,8 блокада, за нешто мање од 28 минута на паркету.

Управо због тога је простор у селери кепу важан, па ће Нагетси предсојећег лета имати велику флексибилност у потери за НБА талентима. Уколико Данило Галинари одлучи да изађе из последње године уговора, као што се и очекује, то Денверу оставља још 22,6 милиона, или 34 милиона долара укупно.

При том, ту су и ситуације са Мејсоном Пламлијем (5,8 милиона), односно ветераном Мајком Милером, које би могле да их преко 35 милиона слободног простора.

Уколико тако и буде, на шта све такође указује, моћи ће да потпишу било ког слободног агента са максималним уговором, па и не попут Кајла Лаурија, Пола Милсепа и Криса Пола, који ће бити у могућности да потпишу уговоре који им у првој сезони дају више од 35 одсто од укупне суме – око 35,4 милиона.

Иако Колорадо није место у које слободни агенти радо долазе то заиста неће бити важно, пошто ће свега неколицина тимова имати могућност да понуди максималне уговоре. Сходно томе, Нагетси постају легитимна опција у недостатку других.

Имајући у виду имена Милсепа или Пола, они и поред тога имају још гомилу материјала за 'блокбастер' трејд – Малик Бизли, Хаун Ернангомес, Емануел Мудиај, Џамал Мареј, као и пика прве рунде са предстојећег драфта. Ту је и Вил Бартон коме истиче уговор, а учинак му је и те како добар, као и Гери Херис, Вилсон Чендлер и Кенет Фарид.

Поједина имена од свих побројаних стављају Денвер Нагетсе у позицију да разговарају о ангажовању Џимија Батлера, Пола Џорда или било код другог НБА суперстара. У том сценарију, могли бисмо да видимо Николу Јокића на терену заједно са Крисом Полом, Сержом Ибаком, Полом Милсепом, Блејком Грифином....



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар