На данашњи дан - видео: Довољно је рећи КЕЦМААААН!!!

0,6 секунди, продужетак, Кецман са целог терена. . . ! На данашњи дан пре седам година београдски Партизан савладао је Цибону у једној од најспектакуларнијих завршница у историји спорта.  Време није истекло, време није истекло. . . Кецмаааааааан! Има ли неко да је заборавио?

Кошарка 25.04.2017 | 18:45
На данашњи дан - видео: Довољно је рећи КЕЦМААААН!!!
Крцата загребачка Арена, у којој је било више од 16.000 гледалаца, остала је шокирана када је Душан Кецман са линије за три поена, на својој половини терена, послао лопту кроз обруч – на 0,6 секунди до краја продужетка.

Претходно, после 60:60 у регуларном току сусрета, домаћи су стигли до преокрета поготком Бојана Богдановића из ћошка (74:72), а сви присутни већ су почели да славе.

Међутим, док је део руководства заједно са играчима славио на терену, Кецман је тражио лопту и погодио шут каријере за четврту узастопну титулу Партизана у регионалном такмичењу (75:74).



Кошаркашки клуб Партизан имао је кроз историју и важнијих утакмица, али нема дилеме, финале Јадранске лиге са Цибоном у Загребу одиграно 2010. године у Загребачкој арени меч је који ће се памтити док је "света и века". Своје име у галерију Партизанових бесмртника тог поподнева у хрватској престоници уписао је Душан Кецман. Тројка са више од пола терена 0,6 секунди пре краја не само да је натерала комплетну публику у Загребу да занеми у неверици, већ је данима, па и недељама била тема и на водећим светским спортским медијима, а навијачима Партизана непресушан извор инспирације и поноса.

Утакмица је била изузетно тврда, Цибона је успела да успостави равнотежу у скоку, али, осим Томаса и Гордона, није имала расположених играча у нападу. Ова двојица практично су сама играла против црно-белих, постигла су укупно 62 поена од 74 свог тима, што је незапамћено. Партизан је, с друге стране, изгубио превише лопти, али све лоше исправио јеКецман.



Имао је српски шампион прилику да све реши и раније, али су домаћи на волшебан начин проналазили начин да остану у животу. Тако је Марко Томас у финишу продужетка, кад је Партизан коначно дошао до опипљивије предности и повео са четири поена вишка, погодио фантастичан шут са дистанце. Робертс није успео да реализује два слободна бацања и онда је Вујошевић у последњем нападу Цибоне одлучио да брани минималну предност. Уследило је десет секунди које су донеле више узбуђења него многа првенства за целу сезону. Цибона је покушала да организује напад за победу, лопта је дошла доБогдановића који се нашао у самом углу иза линије за три поена. Из готово очајничког покушаја погађа тројку за предност Цибоне од 74:72 и делиријум у публици.

Клупа Цибоне била је већ спремна да слави пошто су играчи и стручни штаб почели да утрчавају у терен. Ипак, ’Цибоси’ су пожурили са слављем пошто је Душан Кецман на 0,6 секунди до краја шутирао практично са линије за три поена на Партизановој половини терена и после одбитка о таблу донео титулу на невероватан и импресиван начин.

"Увек се најежим кад гледам. Још нисам свестан како сам то урадио. И данас ме људи срећу и говоре 'свака част, то се не заборавља'. Како време буде одмицало, бићу још свеснији да ће то ући у један део историје кошаркашког спорта", рекао је Кецман годинама након тог легендарног коша.



Кецман је подсетио и да је сезону пре поменуте, у дресу Панатинаикоса, заједно саДушаном Шакотом вежбао "луде" шутеве преко целог терена, са трибина и слично...

"Сећам се да је остало 0,6 секунди до краја и видео сам да могу да шутнем, иако су сви погнули главе. Како сам је ухватио, послао сам је ка кошу. Сећам се кад је ушла да је био мук пола секунде, као да је неко угасио тон, па га упалио на наше славље", навео јеКецман, који је готово идентичну тројку постигао те сезоне против римске Лотоматике.

ЦИБОНА - ПАРТИЗАН 74:75
(14:15, 17:16, 13:13, 16:16, 14:15)

Хала: Загребачка арена.
Гледалаца: 16.000.
Судије: Пукл, Болтаузер и Јавор (Словенија).

ЦИБОНА: Врбанц, Гордон 31 (5ск, 4ук), Богдановић 5, Радошевић, Вукушић, Андрић 2, Багарић, Удрих 5, Томас 31.

ПАРТИЗАН: Робертс 13 (14ск), Мекејлеб 7, Кецман 7, Милошевић, Рашић 11, Митровић, Божић 11, Марић 14 (11ск), Весели 8, Ђекић, Вранеш 4.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар